Kültür-Sanat-Tarih-Turizm

Manisa’da kurtuluşun 99. yıl coşkusu

MANİSA (İGFA) – Manisa’nın 8 Eylül 1922’te özgürlüğüne kavuştuğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, bu güzel vatan uğruna mücadele eden kahramanlarımızı rahmet ve şükranla andı.
 
Manisa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 99’uncu yıl dönümü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk ve Milli Egemenlik Anıtı önünde tören gerçekleştirildi. Törene Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, Manisa Milletvekilleri, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, 1. Komando Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Sebahattin Kalkan, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ulvi Yılmaz, MASKİ Genel Müdürü Burak Aslay, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Ertuğrul Yıldırım, Ali Öztozlu ve Uğur Başkal, MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Çevik, SPİLAŞ Genel Müdürü Engin Anlı, Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Genel Müdürlüğü’nde görevli Daire Başkanları, siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri, STK temsilcileri katıldı. Törende ilk olarak Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, siyasi parti temsilcileri ve dernekler tarafından çelenk sunumu gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gönderilen kutlama mesajının da okunduğu törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün yaptı. Manisa’da bir kurtuluş müzesi inşa etmek için de çalışma başlatıldığını dile getiren Başkan Ergün, “Yeni Büyükşehir Belediye Hizmet Binamızın yanına yapmayı planladığımız bu önemli projemizi de Cumhuriyetimizin 100. yılında şehrimize kazandırmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Manisa’mızın Çanakkale Savaşları’nda en çok şehit veren 5. il olması nedeniyle şehitlerimizin anısına şehrimize kazandırdığımız Çanakkale Şehitleri Anıtı; onun yan tarafında inşa ettiğimiz Kurtuluş Savaşı Kahramanları Anıtı; Gördes ilçemizde hayata geçirdiğimiz Şehit Makbule Hanım Meydanı gibi sayısız eserle kahraman atalarımızın isimlerini her yerde yaşatmaya özen gösterdik ve göstermeye devam ediyoruz. Bu toprakları bizlere vatan yapan Mustafa Kemal Atatürk, O’nun kahraman silah arkadaşları ve tüm şehitlerimizin anısını yaşatacağız. Bizlere emanet ettikleri bu toprakları kutsal bilerek, büyük lider Atatürk’ün işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak için çalışmaya devam edeceğiz. Gelecek nesillere bugünlere nasıl geldiğimizi en güzel ve en doğru şekilde anlatacağız. Çünkü biliyoruz ki, dünyada birçok mazlumun Türk’ün bir ve güçlü olmasına ihtiyacı var. Çünkü biliyoruz ki, bu milleti bölmek ve parçalamak arzusunda olanların bu hain emelleri daima içlerinde yaşıyor” ifadelerini kullandı.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica