İGF

Manisa’nın Sarıgöl İlçesinde Atıksu Arıtma Tesisi

MANİSA (İGFA)- Manisa’nın Sarıgül ilçesinde MASKİ Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilmeye hazırlanılan Atıksu Arıtma Tesisi çalışmalarının yüzde 40’ı tamamlandı.
Sarıgöl ilçesinde yapılacak olan arıtma tesisinden Sarıgöl nüfusunun hepsi faydalanırken, Alaşehir ilçesine bağlı Yeşilyurt mahallesi ve civardaki 17 mahallenin de faydalanacağı tesisin deşarj hattı ve kollektör hattında imalat çalışmaları da sürüyor. 30 milyon lira harcama yapılan ve 2 bin 800 metreküp evsel atıksu arıtabilecek olan tesis, Gediz’in temizlenmesine de katkı sağlayacak.
Çalışmaların yüzde 40’ının tamamlandığını söyleyen Yatırım ve İnşaat Dairesi Başkanı Hilmi Serkan Emir, “Sarıgöl ilçemizin dev yatırımı Atıksu Arıtma Tesisimizde inşaat çalışmaları aksamadan devam ediyor. Kollektör hattı ile deşarj hattında imalat çalışmaları devam ediyor. Trafo ve bekçi binalarının sıva işleri tamamlandı. Çamur susuzlaştırma binasının sıvası devam ediyor. İdare binasının kolon betonları döküldü. Blower binasının betonarme imalatı bitti. Anaerobik havuzun perde betonları bitti. Havalandırma ve çökeltim havuzu çalışmaları devam ediyor. Diğer tüm havuzların radye betonları döküldü ve perde demirleri bağlandı. Hedefimiz sözleşmedeki süresinden daha önce bitirerek bir an önce işletmeye almak” dedi.
 

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica