İGF

Mardin Devlet Hastanesi bir ilke imza attı

Mardin Devlet Hastanesi’nde ilk defa ‘’Perkütan Nefrolitotomi ‘’ yöntemi ile böbrek taşı ameliyatı gerçekleşti

MARDİN (İGFA) –  Mardin Devlet Hastanesi’nde üroloji polikliniğine sol yan ağrısı şikayetleri ile gelen 24 yaşındaki Mehmet Tur adlı hasta, hastanede yeni uygulanmaya başlanan ‘Supin Perkütan Nefrolitotomi’’(SPNL) ameliyatı ile sağlığına kavuştu. 

Ameliyatı gerçekleştiren Mardin Devlet Hastanesi Üroloji Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. İsmail Basmacı, Sol yan ağrısı şikayetleri ile gelen 24 yaşındaki Mehmet Tur’un yapılan muayenesinde böbrek taşı rahatsızlığı tespit ettiklerini söyledi.

Hastaya ilk defa Mardin Devlet Hastanesi’nde ’Perkütan Nefrolitotomi ‘’ yöntemi ile böbrek taşı ameliyatı gerçekleştirdiklerini belirten Uzman Doçent Doktor İsmail Basmacı, ”Şu anda hastamızın durumu çok iyi durumdadır. Biz de Mardin ilinde ilk defa bu ameliyat yöntemini başarı ile gerçekleştirdik. Mardin Devlet Hastanesi’nde bu yöntemle son zamanlarda 20’ye yakın hastayı ameliyat ettik ve hastalarımız sorunsuz bir şekilde 1-2 gün hastanede yattıktan sonra şifa ile taburcu oldular. Emeği geçen çalışma arkadaşlarıma teşekkür ederim’’ dedi.

Ameliyattan 18 saat sonra yatağında kendini çok iyi hisseden Mehmet Tur ise, bu kadar kısa sürede sağlığına kavuşarak taburcu olacağını duyduğu için çok mutlu olduğunu belirterek,” Başarılı bir ameliyat gerçekleştiren Doktor İsmail Bey ve ekip arkadaşlarına minnettar olduğunu ifade etti.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica