İGF

Mardin turizmde zirveyi hedefliyor

AK Parti İl Başkanı Faruk Kılıç, Mardin’i turizm alanında Türkiye’de ilk 5’e sokmak için mücadele verdiklerini ifade etti.

MARDİN (İGFA) – Mardin’in turizm potansiyelini değerlendiren AK Parti Mardin İl Başkanı Faruk Kılıç, şehrin turizmi ile ilgili açıklamada bulundu.

2021 yılında Mardin’de arkeolojik kazılara ağırlık vereceklerini belirten Ak Parti İl Başkanı Faruk Kılıç, 7 yıllık tarihi geçmişi bulunan Mardin’in tarihini gün yüzüne çıkarmak istediklerini söyledi.

Doğu’nun Efesi olarak adlandırılan Dara’da arkeolojik kazılara önem verdiklerini ifade eden Kılıç,” Dara Antik Kenti arkeolojik kazılarını inceledik. Cumhurbaşkanlığı tarafından şu anda desteklenen bir projedir. Kazıların başlaması ve yeniden ödenek aktarılması konusunda Kültür ve Turizm Bakanımız bu konuda yardımcı olacak. 2021 de de bu kazılar sürecek” dedi

Önümüzdeki hafta Kültür Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’u Mardin’de ağırlamayı düşündüklerini kaydeden Kılıç, “Böyle bir sözü var. Kültür Bakanımızın gelip yerinde inceleyecek. Dara antik kentini, Midyat’taki mağaraları, Mardin’deki tarihi konakları ziyaret edecek. Restorasyona ihtiyaç olan konaklar  restore edilecek. Tarihi çarşılar ıslah edilecek. Mardin’i böyle turizm alanında belki ilk 5’e, ilk 7’ye sokacak bir gayret içerisinde olacağız. Mardin’in malum üç saç ayağı var. Bunlardan bir tanesi tarım, ticaret ve turizm. Mazıdağı ilçesinde de bir kütüphane, halk kütüphanesini inşa ederek orada 2020 yılı programı içerisine dahil etmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

 

 

 

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica