Kültür-Sanat-Tarih-Turizm

Mardin, UNESCO Yaratıcı Şehirler ağına başvurmaya hazırlanıyor

Mardin Büyükşehir Belediyesi, UNESCO’nun kültürel çeşitlilik ideallerini destekleyen UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağına “Zanaat ve Halk Sanatları” temasıyla bu sene başvuru yapmaya hazırlanıyor. detaylar haberimizde…

Mardin, UNESCO Yaratıcı Şehirler ağına başvurmaya hazırlanıyor

MARDİN (İGFA)- Başvuru dosyasının hazırlanmasına yönelik faaliyetlere başlayan ve üzerinde çalışmalar yapan Mardin Büyükşehir Belediyesi, 2017 yılında “Zanaat ve Halk Sanatları” alanında “Yaratıcı Şehir” unvanını almaya hak kazanan Kütahya şehrinden gelen temsilcilerle buluştu.
Kütahya Etüt Proje Müdürü ve İl Koordinatörü Mehmet Zenci, “Mardin, birçok medeniyete ev sahipliği yapmış; kültür, doğal ve tarihi değerleriyle güçlü bir potansiyele sahip olan bir il. Mardin’i UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na adaylık sürecinde destekliyor ve Mardin’in tüm dünyada tanınmasını diliyoruz” diyerek başvuru sürecindeki görüş ve deneyimlerini paylaştı.
Mardin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Murat Süzen ve yerel paydaşlarla beraber UNESCO’ya sunulacak başvurunun koordineli bir şekilde yerine getirilebilmesi için yürütülecek faaliyetler görüşüldü. Toplantıda logo tasarımı, internet sitesi ve sosyal medya araçlarının kullanımı ve üyelik sürecinin koordinasyonu gibi konular da istişare edildi.
Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica