İGF

Mardin Valisi Mahmut Demirtaş şiir yarışması finaline katıldı

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, Gençlik ve Spor Bakanlığınca düzenlenen, Gençler Arası Kültür ve Sanat Yarışmalarının Güneydoğu Anadolu Bölge Finalleri kapsamında “Bir şiir, bir nefes” sloganıyla düzenlenen şiir yarışması ödül törenine katıldı.

Şehmus EDİS (MARDİN İGFA)
Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün 2022 yılı faaliyet programında yer alan, Mardin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün organize ettiği Gençler Arası Kültür ve Sanat Yarışmalarının Güneydoğu Anadolu Bölge Finallerinin 3.günü, Atatürk Kültür Merkezi’nde kızlar ve erkekler kategorisinde şiir yarışmasıyla devam etti.

Mardin, Diyarbakır, Batman, Siirt, Şırnak, Şanlıurfa, Gaziantep, Kilis ve Adıyaman’dan 344 lise ve üniversite öğrencisini katıldığı finallerde 13-17 ile 18-15 yaşları arası kızlar ve erkekler kategorisindeki şiir yarışmaları büyük heyecana sahne olurken 13-17 yaşlar arasında kızlarda Gaziantep, erkeklerde Adıyaman birinci oldu. 18-25 yaşlar arası şiir yarışmalarında ise erkeklerde ve kızlarda Siirt birinci oldu.

Yarışmalar sonucu ilk üçe giren öğrencilere ödüllerini Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş ve Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gençlik Çalışmaları Daire Başkanı Kamil İspir verdi.

Vali Demirtaş, dereceye giren gençleri tebrik ederek finallerde başarılar diledi.

Ödül törenine Vali Mahmut Demirtaş, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gençlik Çalışmaları Daire Başkanı Kamil İspir, İl Gençlik ve Spor Müdürü Beytullah Birlik, Gençlik Merkezi Müdürü Yusuf Dağ ve diğer ilgililer ile öğrenciler katıldı.

Yarışmalar sonunda birinci olanlar, Türkiye finallerine katılmaya hak kazanacak.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica