İGF

Mardin’de baharın habercisi badem çiçekleri açtı

Türkiye’nin birçok bölgesinde kar yağışı ve soğuklar şiddetini sürdürürken, Mardin’de baharın habercisi olan badem çiçekleri açtı.

ŞEHMUS EDİS (MARDİN HABER)
Şubat ayında yağışların olmaması havaların mevsim normallerin üzerine çıkması ile birlikte badem çiçeklerinin erken açmasına neden oldu.

 

Havaların mevsim normallerinin üzerinde sıcak seyretmesi üzerine erken çiçek açan badem ağaçları vatandaşların büyük ilgisini çekiyor. Bu anı ölümsüzleştirmek isteyen vatandaşlar fotoğraf makineleri ile badem ağaçlarına bol bol fotoğraf çektiriyor.

Mardin’de şubat ayında badem çiçeklerinin açtığını gördüğünü belirten Mahmut Ayyıldız adlı vatandaş, Mardin’in son yılların en sıcak kış mevsimini yaşadığını söyledi. Ayyıldız, “Normalde şubat ayında Mardin kardan geçilmiyor. Türkiye’nin her yerinde kar yağışı ve soğuk hava etkili olurken Mardin’de bahar erken geldi. Hiç alışık olmadığımız badem ağaçları bile şubatta çiçek açtı” dedi.  

Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri de Mardin ve çevresinde çok sayıda badem ağacı bulunduğunu, bademin Mardin ekonomisine küçümsenmeyecek ölçüde katkı sağladığını vurgulayarak, erken çiçek açan badem ağaçlarının zarar görmesinden endişe duyduklarını belirtti. 

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica