İGF

Mardin’de DEVA’dan sanayicilere ziyaret

Sanayicilerin yaşadığı problemleri yerinde dinlemek üzere Mardin Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Nasır Duyan’ı ziyaret eden DEVA Partisi İl Başkanı Av. Mesut Aydoğan, “Mardin, en iyi yatırımlarla ‘deva’ bulacak” dedi.

MARDİN (İGFA) – DEVA Partisi Mardin İl Başkanı Mesut Aydoğan, Mardin OSB Başkanı Nasır Duyan’ a yaptığı ziyarette, sanayicilerin yaşadığı problemleri ve çözüm önerilerini ilk ağızdan dinledi.

Gaziantep’ten sonra bölgenin en çok ihracat yapan iller arasında Mardin’in olduğunu belirten DEVA Partisi İl Başkanı Mesut Aydoğan, “Mardin OSB Mardin’imiz için bir cevher ve sanayicilerimize gereken desteğin ivedilikle verilmesi lazım. DEVA iktidarında Mardin’li sanayicilerimiz hiçbir ayrımcılığa maruz kalmadan şehre en iyi yatırımları yapacaklarından emin olmalılardır” dedi. 

OSB Başkanı Nasır Duyan ise, Mardin sanayisinin Ortadoğu ülkelerine yönelik ihracat yaptığını ifade ederek, 2020 yılında Organize Sanayi Bölgesi’nde 1 milyon ton un üretim gerçekleştirildiğini söyledi. Söz konusu üretimle Türkiye’de birinci olduklarını kaydeden Bakan Duyan, “Yine 2020 yılında 250 bin ton makarna üretimi gerçekleştirdik. Pandemi süresince fabrikalar bütün imkanlarını seferber ederek, işçi çıkarmadı. 6 bin üzerinde istihdamımız var” diye konuştu.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica