Sağlık

Mardinli kadın kursiyerlere COVID-19 eğitimi

Mardin’in Artuklu Belediyesi’ne bağlı 4 mahalle konağında eğitim gören 300 kadın kursiyer, Koronavirüs (COVID- 19) tedbirleri kuralları çerçevesinde mesleki eğitim alıyor.

Şehmus EDİS (MARDİN İGFA)
Mardin’in Artuklu Belediye Başkanı Abdulkadir Tutaşı, 4 mahalle konaklarındaki 300 kursiyer kadının en iyi şartlarda geleceğe dönük eğitimlerini aldıklarını söyledi.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında da mahalle konaklarında maske, mesafe ve hijyen kurallarına özen gösterildiğine işaret eden Başkan Tutaşı, “Bu kadınlarımız, okuma yazmanın yanı sıra, tığ ve şiş örücülüğü, dikiş nakış ile ev tekstilleri gibi kurslarda mesleki eğitimler alıyor. Bu kadınlarımızın ürettiği ürünler ise belediyemize ait teşhir noktalarında satışa sunuluyor ” dedi.

Yenişehir, İstasyon, Ortaköy ve Kabala mahallelerindeki mahalle konaklarında eğitim gören 300 kadından 24 tanesinin de kuran kursu eğitimi aldığını belirten Tutaşı, “Halkımız için ne yaparsak azdır. Bu mahalle konaklarının sayılarını artırmak istiyoruz. Çünkü kadınlarımız bu mahalle konaklarına bayağı bir rağbet ediyor” diye konuştu.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica