İGF

Marmara kalkına ajansları BEBKA’da buluştu

BURSA (İGFA) – BEBKA ev sahipliğindeki Marmara Bölgesi Kalkınma Ajansları Ortak Proje/Program Geliştirme Toplantısı’nda, ortak yürütülebilecek çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda faaliyetlerini sürdüren Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı’nın (BEBKA) Bursa’daki hizmet binasında gerçekleşen Marmara Bölgesi Kalkınma Ajansları Ortak Proje/Program Geliştirme toplantısına, İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA), Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA), Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) ve Trakya Kalkınma Ajansı (TRAKYAKA) katıldı.

DİĞER AJANSLARLA GÜÇ BİRLİĞİ 

Toplantının açılış konuşmasını yapan BEBKA Genel Sekreteri M. Zeki Durak, katılım sağlayan Ajanslara teşekkür ederek “Bölgelerimizde yenilikçi ve yaratıcı girişimciliğe hizmet edecek yerel çözümlere uygun altyapıyı sağlamak amacıyla gereken programları hayata geçirmeye devam edeceğiz” dedi. Marmara Bölgesi’nin Türkiye’nin sosyal ve ekonomik kalkınmasında önemli bir merkez olduğunu da vurgulayan M. Zeki Durak, “Marmara bölgemizde bulunan diğer ajanslarımızla güç birliği yaparak ortak projeler üretmek hedeflerimizin arasında yer almaktadır. Bu sayede projelerimizin gücüne güç katarak bölgemizde bulunan ihtiyaçlara daha kolay çözümler üretmek ve fikir alışverişlerinin sağladığı imkânlardan yararlanmak istiyoruz” dedi.   

‘DEĞİŞİM, YERELDEN BAŞLAR’

Ajansların, Türkiye’nin kalkınma yolculuğunda çok önemli projeler geliştirerek kritik roller üstlendiğini de vurgulayan Durak, “Teknolojisi, sanayisi ve nitelikli istihdam potansiyeli ile sürdürülebilir ve etkin çalışmalar üretmeyi amaçlıyoruz. Genç girişimcilerimizin yerli üretim ile ekonomimize değer katmalarının önünü açmak için üniversite-sanayi iş birliklerini güçlendiriyoruz. Programlarımız kapsamında verdiğimiz eğitimlerimiz ile genç istihdamını artırmayı ve onları geleceğin mesleklerine hazırlamayı hedefliyoruz. Değişimin yerelden başlaması gerektiği düşüncesinden hareketle, ülkemizin geleceği adına büyük önem teşkil eden projelerimizi sürdüreceğiz. Tüm kalkınma ajansları olarak oluşturduğumuz yeni sinerjiyle önemli atılımlara imza atmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica