Ekonomi

Masa başı pansuman tedbirlerle derin problemleri çözemezsiniz

Masa başı pansuman tedbirlerle derin problemleri çözemezsiniz Odabaş; “15 yıldan beri ağzımızda tüy bitti, problemleri kökünden çözecek, gıda fiyatlarını en az yarıya düşürecek, sekiz milyon istihdam ve yılda 200 milyar dolar para kazandıracak üç projemizi ne tarım bakanlarına ve ne de sayın cumhurbaşkanına dinletemedik” dedi. detaylar haberimizde…

Masa başı pansuman tedbirlerle derin problemleri çözemezsiniz

Yaşanan ekonomik kriz ve bu krize karşın hükümetin aldığı basit tedbirlere sivil toplum kuruluşlarından tepki geldi.

Ülkemizi yönetmekte olan hükümet, daha önce belediyeler eliyle halka ucuz gıda ürünleri satan “Tanzim Mağazaları”nı haksız rekabet yaratıyor diye kapatmıştı. Yerel seçimler yaklaşırken ekonomik krizin yarattığı olumsuz havayı dağıtmak için belediyeler eliyle işletilecek olan “Tanzim Mağazalarını” yeniden açmak istemesi, yürütülen politikaların tutarsızlığını ortaya koyuyor.

Kocaeli ili sınırlarında faaliyet yürüten ve 15 yıldır yaptığı girişimlere olumlu yanıtlar alamayan MARSİAD ülkemizde uygulanmaya çalışılan ekonomik tedbirlerin olumlu sonuçlar vermeyeceğini söyledi.

MARSİAD genel başkanı Bahri Odabaş, yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi:

“Sayın Cumhurbaşkanı ve Hazine Bakanını dinledim, Gıda fiyatlarını düşürmek için aldığı kararları duyunca, yıllarca işin içinde olan bir üretici ve sivil toplum kuruluşu olarak sadece üzüldüm.

15 yıldan beri ağzımızda tüy bitti, problemleri kökünden çözecek, gıda fiyatlarını en az yarıya düşürecek, sekiz milyon istihdam ve yılda 200 milyar dolar para kazandıracak üç projemizi ne tarım bakanlarına ve ne de sayın cumhurbaşkanına dinletemedik.

Oysa Tarım Ürünlerinin üretiminde en büyük maliyet, mazot, gübre ve elektriktir. MARSİAD olarak projelerimize sahip çıkılsaydı; Tarımsal ve Hayvansal atıklardan elde edeceğimiz biyogazla, traktör, otomobil ve taşıtlarımızın yakıtını; sera ve konutların elektriğini sağlayıp kalan atıklar organik gübreye dönüşeceğinden gübre maliyetini de sıfıra indirecek; köylerde atıl duran tarım alanlarında üretim yapanlar, kentlerde kazandığı asgari ücretin en az üç-beş kat fazlasını kazanacağını görenler; kendiliğinden üretime yöneleceği için et, 15 TL, peynir 15 TL yi geçmeyecek ve milyonlarca insanımız doğal beslenip mutlu olacaktı!..

Ancak bu projeler siyasi iktidarın problemleri kullanarak haksız elde ettiği Milyarlarca ranta engel olacağı için bu projeleri dinlemediklerini düşünüyorum.

Şimdi seçim öncesi, belediyelerce satın aldıkları biber domatesi vs. maliyetinin altında satarak milletin parası ile oy devşirmeye çalışacaklar!

Cesaretleri varsa istedikleri Televizyonda tartışmaya hazırım.

Saygılarımla…”

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica