İGF

Maske satışında 24 firmaya fahiş fiyat cezası!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, incelemeye alınan 40 firmadan 24’üne, maske satışında fahiş fiyat artışı yaptığı gerekçesiyle idari para cezası uygulandığını açıkladı.

NİĞDE (İGFA) – CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Koronavirüs tedbirlerinin en önemli ayağından biri olan maske kullanımı ile maske satışı yapan firmaların denetiminde ortaya çıkan olumsuzlukların açıklanması için Ticaret Bakanlığına yazılı soru önergesi vermişti. Milletvekili Gürer’in önergesine yanıtlayan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, 6585 sayılı Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun’da yapılan değişiklik ile üretici, tedarikçi ve perakende işletmelerin fahiş fiyat artışı ve stokçuluk uygulamalarını engellemek ve gerekli hallerde idari para cezası kararı almak amacıyla “Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu” oluşturulduğunu açıkladı. 

40 FİRMA DENETLENDİ, 24’Ü CEZA ALDI 

Bakan Pekcan, oluşturulan Kurul tarafından, maske satışında yaşanan fahiş fiyat artışının tespiti kapsamında 40 firma incelemeye alındığını belirterek bu firmalardan fahiş fiyat artışı yaptığı tespit edilen 24 firmaya idari para cezası uygulandığını ifade etti.  Bakan Pekcan, CHP Milletvekili Gürer’in soru önergesinde yer alan diğer istatistiksel bilgilere yanıt vermedi. 

Önerge sahibi CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ise Koronavirüsle mücadelenin başladığı ilk günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın maskenin vatandaşlara ücretsiz dağıtılacağı yönünde açıklamalarda bulunduğunu hatırlatarak  mücadelenin en önemli ayaklarından biri olan maskenin sonraki süreçte vatandaşlara ücretli şekilde ulaştırıldığını kaydetti. 


“VATANDAŞ CAN, KİMİ VURGUN PEŞİNDE”

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın fahiş fiyatla ilgili idari para cezası uygulanan firmaların sayısını açıkladığını ancak, uygunsuz maske üretimi yapan firmalarla ilgili verileri açıklamadığını da belirten CHP’li Gürer, “Bir tarafta canının derdine düşmüş olan yurttaş, diğer yanda fırsatçılık ve haksız kazanç peşinde koşanlar var. Ülkemizde çok dürüst üretici firmalarımız ve iş insanlarının yanında ne yazık ki insan sağlığı üzerinden vurgun yapmaya çalışan bir kesim de var. Fahiş fiyat uygulamasıyla ilgili ceza alan firmalar sadece Bakanlığın saptamış oldukları firmalardır. Bir de bakanlığın tespit edemediği firmalar yok mu? Ayrıca maskelerin virüse karşı koruyup korumadığı üretimin  yanı sıra alanda da temin edilip incelenmeli ve denetlenmeli” diye konuştu. 


Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica