Bilim-Teknoloji

MediaMarkt Türkiye’den 50 kadına eğitim desteği

Kadın istihdamını artırmaya yönelik çalışmalar gerçekleştiren YenidenBiz Derneği’nin destekçisi olma kararı alan MediaMarkt Türkiye, işe ara veren 50 kadına iş hayatına geri dönmeleri amacıyla eğitim desteği verecek. detaylar haberimizde…

MediaMarkt Türkiye’den 50 kadına eğitim desteği

İSTANBUL (İGFA) – Elektronik perakendeci MediaMarkt, faaliyet gösterdiği sektörde cinsiyet eşitliğini sağlamaya yönelik “Kadının Hikayesi, Yarının Hikayesi” projesinin ardından yeni bir iş birliğini hayata geçirdi. Bugün genel müdürlüğündeki kadın – erkek oranını neredeyse eşitleyen, aldığı iş başvurularında ise kadınlardan daha fazla talep gören MediaMarkt Türkiye, şimdi de kadın istihdamına katkıda bulunmaya yönelik çalışmalar gerçekleştiren YenidenBiz Derneği’nin destekçisi oldu. MediaMarkt Türkiye bu kapsamda YenidenBiz Derneği aracılığıyla bir yandan maddi yardımda bulunacak, bir yandan da 50 kadına eğitim desteği verecek.

Elektronik perakendeciliği alanında kadın – erkek çalışan sayısı farkının yüksek olduğunu dile getiren MediaMarkt Türkiye İnsan Kaynakları Direktörü Seçil Namruk,  “MediaMarkt Türkiye olarak sektörümüzdeki bu gerçeği değiştirmek amacıyla ilk olarak kadın çalışanlarımızın kariyerlerinde ne gibi zorluklar yaşadığını öğrenmek istedik ve 9 farklı şehirden farklı kademelerdeki mağaza çalışanlarıyla odak grup kurduk. Kadın mentörlerimizden ve bölge direktörlerimizden oluşan ekibimizle de ‘Kadın Mentörler Programı’mızı başlattık” diye konuştu.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica