Siyaset

Mehmet Metiner: ‘Yeni bir çözüm süreci zorunlu’

Mehmet Metiner: ‘Yeni bir çözüm süreci zorunlu’

Ankara’da düzenlenen ‘Kürtler Ne İstiyor’ başlıklı çalıştaya katılan eski AKP Milletvekili Mehmet Metiner, Kürtlerin geleceği konusunda HDP‘yi muhatap almadıklarını ancak yeni biz çözüm sürecini zorunlu gördüklerini söyledi – akarhaber

Ankara’da Demokrasi ve Birlik Derneği ile Birlik ve Demokrasi Vakfı’nın ortaklaşa düzenledikleri “Kürtler Ne İstiyor?” konulu çalıştay gerçekleşti. Çalıştaya konuşmacı olarak katılan Demokrasi ve Birlik Derneği Başkanı ve eski AKP Milletvekili Mehmet Metiner, K24 televizyonuna açıklamalarda bulundu.

AKP’nin, başörtüsü konusundaki anayasa değişikliği teklifi için HDP’ye yaptığı ziyaret ve sonrasında başlayan yeni bir çözüm süreci olasılığına dair tartışmalarla ilgili Metiner, “Biz HDP’yi Kürtler adına konuşacak bir taraf olarak görmüyoruz, taraflardan biri olabilir ama Kürtler adına, Kürtlerin geleceği konusunda kendisiyle görüşülecek bir parti olarak görmüyoruz” dedi.

‘YENİ BİR ÇÖZÜM SÜRECİNİ ZORUNLU GÖRÜYORUZ’

HDP’nin PKK’ye silah bıraktırılması sürecinde muhatap alınabileceğini söyleyen Metiner, “Kürtlerin geleceği, hak ve özgürlükleri konusunda HDP’nin muhatap alınması hiçbir şekilde kabul etmeyiz. Böyle bir çözüm süreci anlayışını da kabul etmeyiz.” dedi. Mehmet Metiner, yeni bir çözüm süreci olasılığı ile ilgili de “Eski Türkiye’de geçmişte yapıldığına benzer bir çözüm sürecine karşıyız, ama silahların bıraktırılması ve Kürtlerin birtakım haklı taleplerinin karşılanması anlamında da yeni bir çözüm sürecinin başlatılmasını zorunlu görüyoruz” dedi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica