Raporlar

“Mehmetçiği şehit eden TİP’i savunmayı ve CIA yalanlarını bırakın”

"Atlantikçi Uygur istismarcıları, Genel Başkanımıza saldırmak için Uygurları TİP’le özdeşleştirmişlerdir. Böylece, en büyük kötülüğü Uygurlara yapmaktadırlar. Çünkü TİP, Uygurları katleden bir örgüttür"

“Mehmetçiği şehit eden TİP’i savunmayı ve CIA yalanlarını bırakın” … Açıklamada; “TİP terör örgütünün, en büyük katliamlarından bazıları, Sinciang Uygur Özerk Bölgesi’ndeki Kaşgar, Urumçi gibi kentlerde yaptığı bombalı saldırılardır” denildi. detaylar haberimizde…

“Mehmetçiği şehit eden TİP’i savunmayı ve CIA yalanlarını bırakın”

İnternet Haber sitesi, 11 Ocak 2021 günü Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal’ın, Genel Başkanımız Doğu Perinçek’e yönelik, Uygur meselesiyle ilgili yalan ve iftiralarını haberleştirmiştir. Yanıt ve düzeltmemizi aşağıda bilgilerinize sunuyoruz.

• Genel Başkanımız, televizyon programlarında, Mehmetçiğimizi Fırat Kalkanı harekâtı ve sonrasında şehit eden, terör örgütü Türkistan İslami Partisi’nin (TİP) Türkiye düşmanlığını kamuoyunu açıklamıştır. Bunun karşısında “Uygur istismarcısı” siyasetçiler, harekete geçmiş ve CIA yalanlarıyla terör örgütü TİP’in savunuculuğunu yapmıştır. En son örnek, Gültekin Uysal’dır.

• Genel Başkanımız, Uygurlar hakkında hiçbir yerde, kesinlikle “terörist” vb. ifadeler kullanmamıştır. Altını çizerek, TİP’in hem Türkiye hem de BM tarafından terör örgütü sayıldığını belirtmiştir. Ancak, Atlantikçi Uygur istismarcıları, Genel Başkanımıza saldırmak için Uygurları TİP’le özdeşleştirmişlerdir. Böylece, en büyük kötülüğü Uygurlara yapmaktadırlar. Çünkü TİP, Uygurları katleden bir örgüttür.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, bir süre önce televizyon ekranlarından, ABD’nin silahlandırdığı ve fonladığı Türkistan İslami Partisi (TİP) adlı terör örgütüyle ilgili gerçekleri kamuoyuna açıkladı. Genel Başkanımız, Fırat Kalkanı harekâtı sırasında ve sonrasında TSK’nın Suriye’de icra ettiği görevlerde, TİP’in Mehmetçiğimizi şehit ettiğini kaydetti. IŞİD ve PKK ile aynı cephede askerimize kurşun sıkan TİP’in, bu iki terör örgütünden bir farkının olmadığını anlattı.

UYGUR GERÇEĞİ ORTAYA ÇIKTIKÇA ARTAN TELAŞ

Bu gerçeklerin ekranlardan milyonlarca kişiye ulaşması, Atlantikçi kesimleri telaşa düşürdü. Amerikancılar hemen harekete geçti ve CIA yalanlarıyla, terör örgütü TİP’in savunuculuğuna soyundu. Bunun son örneği Gültekin Uysal’dır. Uysal, Kanal 42 isimli bir televizyon kanalında, Genel Başkanımızın, Uygurlara “terörist dediğini” ileri sürdü. İnternet Haber sitesi de bu yalanı sayfalarına taşıdı. Oysa Vatan Partisi, daha önce aynı yalanı kanıtlarıyla çürüten “yanıt ve düzeltmeyi” paylaşmış, basını ve kamuoyunu bilgilendirmişti.

DOĞU PERİNÇEK’İN İFADELERİ KAYITLI

Genel Başkanımız, Uygurlar hakkında hiçbir yerde, kesinlikle “terörist” vb. ifadeler kullanmamıştır. Konuk olduğu programlarda altını çizerek, TİP’in hem Türkiye hem de BM tarafından terör örgütü sayıldığını kaydetmiştir. Söz konusu programlardan en çok izlenen, Habertürk’te Kübra Par’ın sunduğu Açık ve Net programının 15 Aralık 2020 tarihli yayınıdır. (1. saat 26. dakika 10. saniye https://www.youtube.com/watch?v=5pdio9ojvlg&t=5896s)

UYGURLARI KATLEDEN TİP’İ MEŞRU GÖRMEK

Ancak, Atlantikçi Uygur istismarcısı siyasetçiler, Genel Başkanımıza saldırmak için açıkça yalan söylemişler ve iftira atmışlardır. Bunu yaparken de Uygurları, TİP’le özdeşleştirmişlerdir. Oysa TİP terör örgütünün, en büyük katliamlarından bazıları, Sinciang Uygur Özerk Bölgesi’ndeki Kaşgar, Urumçi gibi kentlerde yaptığı bombalı saldırılardır. TİP, Uygurları katleden bir örgüttür.

İşte Uygur istismarcıları, TİP’e kalkan olarak en büyük kötülüğü Uygurlara yapmaktadırlar. Uygurlar da bu siyasetlere son derece tepkilidir.

ABD’NİN HEDEFİ: TÜRKİYE – ÇİN İLİŞKİLERİNİ BOZMAK

ABD’nin TİP’i ve kucağındaki diğer ayrılıkçı Uygur örgütlerini kullanarak, Türkiye – Çin ilişkilerini bozmaya çalıştığı çok açıktır. Türkiye’deki Uygur istismarcıları da ABD’nin söz konusu planına hizmet etmektedir. Bunun yanında unutulmaması gerekir ki, Suriye’de TİP’le birlikle Türk Ordusuna silah sıkan PKK’nın siyasi kolu HDP, Meclis’teki Uygur araştırma önergelerine, CHP ve İYİ Parti’yle birlikte “evet” oyu vermiştir. PKK – HDP’yle yan yana, CIA’nın mevzisine girenlerin milliyetçilik değil kışkırtıcılık yaptığı ortadadır.

UYGURLARIN HAKLARINI KORUMAK NEYE BAĞLI?

Samimi olarak, Uygurların Çin’de huzur ve barış içinde yaşamasını istiyorsak, öncelikle CIA güdümlü ayrılıkçı hareketlere tavır almak ve Uygurların terör örgütlerinin kucağına itilmesini engellemek gerekir. Uygurların haklarını korumak ve ilerletmek de Türkiye – Çin ilişkilerinin gelişmesine bağlıdır. CIA yalanlarıyla Çin düşmanlığı yapmak, Uygurlara olduğu gibi Türk milletine de yapılan büyük bir kötülüktür. Türkiye ve Çin birbirlerini destekleyen iki dost ülkedir. Türkiye’nin emperyalizme karşı bağımsız ve başı dik bir ülke olma hedefinde, Çin ile ilişkilerimiz de kritik önemdedir.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica