Ekonomi

Memduh Büyükkılıç’tan hayvan üreticisine destek

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, “Koyunlar Artıyor, Meralar Şenleniyor” projesi kapsamında düzenlenen tören ile bin 100 adet damızlık koyun ve koçu dağıtırken, aynı törende 2 bin adet daha küçükbaş hayvan sözü vererek, hayvancılığa desteğini katlayarak sürdürdü.

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
Kadir Has Kongre Merkezi otoparkında pandemi koşullarına uygun gerçekleşen törene Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın yanı sıra AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin, Genel Sekreter Yardımcısı Bayar Özsoy ve daire başkanları ile çok sayıda davetli katıldı.

Tarımı daha verimli, daha günün koşullarına uygun hale getirmeye gayret gösterdiklerini ifade eden Büyükkılıç, tarımı desteklemek amacıyla 5 adet traktör dağıtımı yaptıklarını, 6 adet daha traktör satın alındığı ve ilgili ilçelere dağıtımının yapılacağı müjdesini verdi. Tarım ve hayvancılık konusunda toprağa verdikleri önemi vurgulama adına Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı’nın gerekli çalışmaları yapmaya devam ettiğinin altını çizen Başkan Büyükkılıç, “Hatırlanacağı üzere 5 tane traktör dağıtmıştık. Dağıttığımız tarımsal makine sayısı toplam 69 tane. 6 tane daha traktör aldık inşallah onu da ilgili ilçelere vermek suretiyle traktör sayısını 11’e çıkaracağız” ifadelerini kullandı.

Beydeğirmeni Besi Bölgesi’nde çalışmaların hızla devam ettiğini, tarıma destek konusunda 34 adet sulama tesisi yaptıracaklarını, 100 ton yerli ve milli tohum ve yem bitkisi dağıtacaklarını kamuoyu ile paylaşan Büyükkılıç, kabak çekirdeği, ay çekirdeği, kayısı gibi ürünlerin kurutulması için 10 bin metrekare kurutma alanı ve kabak çekirdeği paketlenme tesisini inşa edeceklerini de duyurdu.

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ, YENİ HAYVANCILIK MODELİNİN AMACINI AÇIKLADI

Başkan Büyükkılıç, proje kapsamında Akkışla, Bünyan, Develi, Felahiye, Özvatan, Pınarbaşı, Sarıoğlan, Sarız, Tomarza, Yahyalı, Yeşilhisar ilçelerinde mera varlığı doluluk oranına göre ilk beşer mahalle tespit edildiğini söyleyerek, “Her ilçede 5 aileye, her aile içinse 19 akkaraman koyun ve 1 adet akkaraman koç olmak üzere 20 adet küçükbaş hayvan verilecek. Destek sağladığımız üreticiler de her yıl 5 adet bize yavru verecek, 4 senede vatandaşlarımızdan verdiğimizi alacağız, üretmeye, kazan kazan politikasıyla kazanmaya devam edeceğiz. Bizim bütçemize olan maliyeti 2 milyon TL, Küçükbaş Hayvancılık Projemiz sayesinde koyunlar artacak, meralar şenlenecek. Şehrimize, besicilerimize hayırlı uğurlu olsun diliyorum” şeklinde konuştu.

AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu da bu projenin sadece Kayseri’ye değil, Türkiye’ye büyük katkı sağlayacak bir proje olduğunu, önümüzdeki beş yıl içerisinde proje kapsamında 11-12 kat küçükbaş hayvan sayısına çıkacağını belirterek, başta Başkan Büyükkılıç olmak üzere emeği geçenlere teşekkür etti.

İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin ise Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’a tarıma verdiği desteklerden dolayı teşekkür etti. Şahin, Kayseri Türkiye’deki en önemli küçükbaş merkezlerinden biri olmaya hızla yaklaştığını ifade etti. 

BÜYÜKKILIÇ, GELECEK SENE SAYIYI 2 BİNE ÇIKARDI

Konuşmaların ardından proje kapsamında koyun dağıtımın yapıldığı ilçelerden Yeşilhisar ile videokonferans yöntemi ile görüşme yapıldı. Başkan Büyükkılıç, videkonferans ile besicilere seslenerek daha fazla vatandaşın yararlanması için talimat vererek, seneye 2 bin küçükbaş hayvan dağıtılmasını vurguladı.

Proje kapsamında Akkışla, Bünyan, Develi, Felahiye, Özvatan, Pınarbaşı, Sarıoğlan, Sarız, Tomarza, Yahyalı ve Yeşilhisar ilçelerinde mera varlığı doluluk oranına göre ilk beşer mahalle tespit edildi. Her ilçede 5 aileye, her aile için de 19 akkaraman koyun ve 1 adet akkaraman koç olmak üzere 20 adet küçükbaş hayvan verilecek. Toplam 55 aileye, bin 45 adet akkaraman koyun ve 55 adet akkaraman koç olmak üzere bin 100 adet küçükbaş hayvan dağıtımı gerçekleşecek projenin toplam bedeli 2 milyon Türk Lirası.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica