Ekonomi

Memur Sözleşmesinde kritik 24 saat

Memur Sözleşmesinde kritik 24 saat Memur ve emeklisinin zam pazarlığında hükümetten yeni teklif bekleniyor. Anlaşma olmazsa duruma hakem el atacak. Ama memur işi şansa bırakmamak için Cumhurbaşkanı Erdoğan’la son bir görüşme yaptı. Memur Sözleşmesinde kritik 24 saat detaylar haberimizde…

Memur Sözleşmesinde kritik 24 saat

Memur ve emeklisinin alacağı zam merakla bekleniyor. 1 Ağustos’ta başlayan toplu sözleşme görüşmelerinde sendikalar 2018 için yüzde 10+6, 2019 için de yüzde 10+8 zam talep etmişti. 14 Ağustos’ta da hükümetin teklifi belli olmuş ve gelecek iki yılın 6’şar aylık dönemlerinde yüzde 3’er zam artı enflasyon farkı önerilmişti. Bu teklif nedeniyle memur masadan kalkmıştı.

“…yıllık yüzde 11’in altındaki teklife mesafeli yaklaştıkları mesajını…” Yüzde 3.5 konuşuluyor

Memur-Sen, “Kabul edilemez” dediği teklifin yükseltilmesini talep etmiş ve yıllık yüzde 11’in altındaki teklife mesafeli yaklaştıkları mesajını vermişti. Ancak daha sonra kulislere zammın her 6 aylık dönem için yarım puan artırılacağı, yani dört tane yüzde 3.5 olacağı konuşulmaya başlandı. Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın, Başbakan Binali Yıldırım’la görüşerek taleplerini yineledi.

‘Maliye frenliyor…’ hükümet kanadından şu ana kadar açıklama gelmedi

Aradan 1 hafta geçmesine rağmen hükümet kanadından şu ana kadar açıklama gelmedi. Tekliflerin düşük kalmasında ve yeni teklifin gecikmesinde Maliye bürokratlarının ince hesap yapmasının etkili olduğu iddia ediliyor. Pazartesi yani bugün kritik bir gündür. 24 saat içinde teklif gelmezse veya gelen teklif de düşük bulunursa memur, anlaşmazlık metni imzalayacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’la sürpriz bir görüşme gerçekleştiren Yalçın…

Anlaşmazlık durumunda son kararı bayramdan önce açıklamak üzere Hakem Kurulu verecek. Ali Yalçın, son 1 haftada işi şansa bırakmamak için yoğun bir diplomasi trafiği yürüttü. Dün İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde Cumhurbaşkanı Erdoğan’la sürpriz bir görüşme gerçekleştiren Yalçın, memurun taleplerini iletti.

Zamda son sözü Erdoğan’ın söyleyeceği belirtildi.

Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın: Uzlaşma fırsatı kaçmasın

Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın, “Hakkımızdan bir kuruş fazlasına tamah etmeyiz. Hakkımızdan bir kuruş eksiğine de rıza göstermeyiz. Ya uzlaşıp Türkiye’yi büyüteceğiz ya da uzlaşma fırsatını elimizden kaçıracağız. Biz istiyoruz ki, emeğin maaş rakamlarını enflasyon canavarı değil milletin adamı (Cumhurbaşkanı) yükseltsin” diye konuştu

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica