Siyaset

Merkez Bankasının para politikasını bağımsız uygulamasına karışmayın

Merkez Bankasının para politikasını bağımsız uygulamasına karışmayın Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, dövizde durdurulamayan yükselişin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’a dört maddelik bir çağrı yaptı. Merkez Bankasının para politikasını bağımsız uygulamasına karışmayın detaylar haberimizde…

Merkez Bankasının para politikasını bağımsız uygulamasına karışmayın

“Size yanlış bilgi veren ekonomi kurmaylarınızı uzaklaştırın”

CHP Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ‘ekonomi’ konusunda dört başlıktan oluşan çağrı yaptı. İnce çağrısında, “Size yanlış bilgi veren ekonomi kurmaylarınızı uzaklaştırın, Merkez Bankası’na müdahale etmekten vazgeçin, acil olmayan kamu yatırımlarını durdurup kamu disiplinini sağlayın, kambiyo kontrolü ile ülkedeki dövizin TL’ye dönüştürüleceği dedikodusunu ortadan kaldıracak tedbirleri alın…” dedi.

CHP Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin Erzincan’da düzenlediği mitingde yaptığı konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

“Duvara toslamak üzereyiz”

Ekonomide duvara toslamak üzereyiz. Kamyon duvara toslamak üzere. 16 senede başaramadıklarını yine başaramayacaklar. Ekonomi kurmaylarımla birlikte saatlerce toplantı yaptım. Dövizde ısrar ederlerse hepimiz batacağız. Tarihi bir çağrı yapacağım. Sayın Erdoğan, Sayın Cumhurbaşkanı döviz kurları artıyor. Bu bize daha yüksek enflasyon daha yüksek faiz olarak geri dönecektir. Ekonomik sistemimiz ciddi sıkıntıya girecek. Bu tehlikeden kurtulmak için size sesleniyorum. Bu memleketin bir evladı olarak çağrımdır.

“Acil olmayan kamu yatırımlarını durdurun”

Size yanlış bilgiler veren danışmanlarınızı ve ekonomi kurmaylarınızı lütfen gözden geçirin. Size yanlış bilgi verenleri uzaklaştırınız. Merkez Bankasının para politikasını bağımsız uygulamasına müdahale etmeyiniz. Acil olmayan kamu yatırımlarının şimdilik erteleneceğini paylaşınız. Piyasalarda söylenti var, bunu bertaraf ediniz. Yabancı paraların Türk lirasına dönüştürüleceği iddiasıyla ilgili açıklama yapınız. Türkiye kambiyo kontrollerinin konuşulduğu, sabit kur sistemlerinin tartışıldığı bir ülke olmayacak. Bir hafta içinde bu karanlık tabloyu gidereceğiz. Döviz ve faiz kontrol altına alınacaktır.

“Dolar Osmanlı tokadı oldu…”

Erdoğan meydanlarda Rabia yapıyordu. Dolar 5 lira olduğuna göre Osmanlı tokadı oldu. Şimdi Osmanlı tokadı devri geldi. Tarımı yeniden ayağa kaldıracağız. Bana ne diyor Erdoğan, ‘gariban cumhurbaşkanı adayı’. Ben ondan 5 ay önce milletvekilliğine başladım. Benim tecrübem daha fazla. 16 senedir hemen hemen aynı maaşı aldık. Ben garibansam sen nasıl zengin oldun? Şu telefonları çıkarın da canlı yayın da yapın bakalım. Neden? Bizden para toplayıp Erdoğan’ın borozanlığını yapan bir TRT var. Ayıp olmasın diye bir 8-10 dakika veriyor. Geçen gün ben eleştirirken yakalandılar. Hangi kanal sizin kadar güçlü olabilir?

“Oyumuz yüzde 35’in üzerinde seyrediyor”

‘Muharrem İnce şu anda oyunuz kaç’ derseniz. Birinci turda almaya yetmiyor ama yüzde 35’lerin üzerindeyiz. Canınızı sıkmayın.

“Evim bana saray…”

Türkiye’ye tasarruf yapın denildi. Benim döneminde devlet tasarruf yapacak. Cumhurbaşkanının 20 aracı olmayacak. 300 aracı olmayacak. Saray’da oturmayacak. 16 yıldır milletvekiliyim 14 yıl kirada oturdum. Bir apartman dairem var. Evim bana saray gibi geliyor orada oturacağım.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica