Bilim-Teknoloji

Meslek Kanunu tasarısı derhal geri çekilsin

Meslek Kanunu tasarısı derhal geri çekilsin … “Eğitim sisteminin en önemli unsurlarından birisi olan öğretmenlik mesleği gibi önemli bir konunun birkaç kanun maddesi üzerinden büyük ölçüde statü farklılaşması ve maaş artışına indirgenmesi doğru bir uygulama değildir” denildi. detaylar haberimizde…

Meslek Kanunu tasarısı derhal geri çekilsin

Meslek kanunu tasarısının amacı doğrultusunda olmadığını savunan Eğitim Sen üyeleri tasarıya karşı çıkıyor. Eğitim Sen Kocaeli İl Temsilci Suphi Yıldırım TBMM önündeki açıklamaya katılmak üzere Ankara’ya gitti. Meclis önünde yapılan açıklamaya destek olarak şubeler de basın açıklaması gerçekleştirdi. Eğitim Sen Kocaeli Şubesi dün Uğur Mumcu Parkı’nda bir araya gelerek meslek tasarısına karşı basın açıklaması gerçekleştirdi.

Öğretmenlere destek

Eğitim Sen Yönetim Kurulu Sekreteri Ömer Furkan Özdemir tarafından yapılan açıklamaya; KESK Dönem Sözcüsü Ethem Kartal, DİSK İl Temsilcisi Vedat Küçük, Tüm Bel Sen Kocaeli Temsilcisi Erdal Karakuş’un yanı sıra Veli-Der Kocaeli Şube Başkan Yardımcısı Beyhan Korkmaz, EMEP Kocaeli İl Başkanı Arzu Erkan ile CHP Kocaeli İl Kadın Kolları Başkanı Songül Kaya ve sendika üyesi öğretmenler destek verdi.

“Doğru bir uygulama değil”

Eğitim Sen Şube Sekreteri Ömer Furkan Özdemir yaptığı açıklamada, “Öğretmenlik Meslek Kanunu Tasarısı, eğitim çalışanlarının ve sendikaların tamamına yakınının eleştirilerine rağmen TBMM Genel Kurulu gündemine getirilecektir. Bir milyona yakın öğretmenin ekonomik, sosyal ve mesleki haklarını 13 maddelik bir kanun metni ile düzenlemek, öğretmenlik mesleğine ne kadar değer verildiğini göstermektedir. Eğitim sisteminin en önemli unsurlarından birisi olan öğretmenlik mesleği gibi önemli bir konunun birkaç kanun maddesi üzerinden büyük ölçüde statü farklılaşması ve maaş artışına indirgenmesi doğru bir uygulama değildir.

“Çalışma barışının bozulmasına neden olacak”

Tasarıda uzman öğretmen ve başöğretmenlerin görev, yetki ve sorumlulukları diğer öğretmenlerden ayırt edilemediği için eşit işe eşit ücret ilkesinin ihlal edildiği açıkça görülmektedir. Aynı işi yapan öğretmenlerin uzman öğretmen, başöğretmen gibi statü farklılıkları üzerinden ayrıştırılması, hatta kendi içinde bölünmesi işyerinde çalışma barışının bozulmasına neden olacak, eğitim sistemi bu durumdan kaçınılmaz olarak olumsuz etkilenecektir.

“Tasarı geri çekilmeli”

Eğitim emekçilerinin bilgisi ve önerileri dışında hazırlanan, onların temel haklarını ve taleplerini içermeyen Öğretmenlik Meslek Kanunu Tasarısı derhal geri çekilmelidir. Bir meslek kanunu hazırlanacaksa ‘Öğretmenlerin Statüsü Tavsiye Kararı’ temel alınmalı, sadece öğretmenlerin değil tüm eğitim emekçilerin hakları ve taleplerini güvence altına alan yeni bir düzenleme yapılmalıdır. Eğitim Sen Ankara Şubelerimiz Meclis önünde, Türkiye genelinde tüm Eğitim Sen şubeleri ise alanlarda bu yasa tasarısını kabul etmediğimizi, kabul etmeyeceğimizi ilan ediyoruz” dedi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica