Siyaset

MetroPOLL son anketi: “Erdoğan ve Kılıçdaroğlu arasındaki fark yüzde 1”

MetroPOLL son anketi: “Erdoğan ve Kılıçdaroğlu arasındaki fark yüzde 1”

MetroPOLL Araştırma’nın ‘Türkiye’nin Nabzı – Eylül 2022’ anketinde “İkinci turda Erdoğan’ı mı, Kılıçdaroğlu’nu mu desteklersiniz?” diye soruldu. İki siyasetçi arasındaki fark, yüzde 1 olarak belirlendi

MetroPOLL Araştırma Şirketi ‘Türkiye’nin Nabzı – Eylül 2022’ anketinin sonuçlarını açıklandı. Araştırmada, katılımcılara, “Cumhurbaşkanlığı seçiminde ikinci tura Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu kalırsa kime oy verirsiniz?” sorusu yönetildi. verilen cevaplara göre; iki siyasetçi arasındaki fark yüzde 1 olarak kaydedildi. Anket sonucunda, Erdoğan’ın oy oranı yüzde 44,9 olarak belirtilirken, Kılıçdaroğlu’nun oy oranı ise 43,9 olarak kaydedildi.

Şirketin kurucu ve yöneticisi Özer Sencar, ilk turda Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, HDP adayı ve Erdoğan’ın yarıştığı senaryoya dair sonuçları da sosyal medya hesabından paylaştı.

Sencar’ın paylaştığı ilk tur senaryosuna göre; Erdoğan, oyların yüzde 42.1, Yavaş ise yüzde 35’ini alıyor. Herhangi bir isim anmadan direkt ‘HDP adayı’ nitelenen ‘kişi’ ise yüzde 14.7 oranında destek bulurken, seçim ‘yüzde 50+1’e şartı sağlanamadığı için ikinci tura kalıyor.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica