İGF

MHP’li Mersin Büyükşehir Meclis Üyesi Önal, esnafın sesi oldu

Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı Ekim Ayı İkinci Birleşimi, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer başkanlığında, Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirildi. Burada söz alan S.S Mezitli Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı ve MHP Mersin Büyükşehir Meclis Üyesi Bünyamin Önel, Mezitli ilçesindeki taksici esnafların bulunduğu konteynırlardaki sorunları dile getirdi. Önel’e cevap veren Başkan Seçer, taksiciler için hazırlanan yeni durak projelerinde bu eksikliklerin tamamlandığını belirtti.

MERSİN(İGFA)- Meclisteki konuşmasında ilk olarak ticari plakaların vize konusunu gündeme taşıyan MHP Mersin Büyükşehir Meclis Üyesi Bünyamin Önel, her yıl Ocak ayında yapılan vizelerin pandemi nedeni ile daha önce ertelendiğini, bu nedenle 2021 yılının vizelerinin yıl sonan kaldığını ancak yılın bitimine 2 ay kadar bir süre kaldığı için esnafların bu iki ayda vize işlemleri ile uğraşmamalarını bu sürenin yine uzatılarak Ocak ayında yapılmasını talep etti.

Pandemi nedeni ile taksici vizelerini ileriki tarihe kadar ertelediklerini dile getiren Önel, “Tabi bu süre bitti. Bitince tabii zabıta dairesi başkanımızda bir hafta 10 gün içerisinde vizelerini yaptırmalarını istiyor. Ama bu yıl 10’un aydayız, 2 ay kaldı. Ocak ayında yeniden vize yaptırılacak. 2022 yılının vizesi yaptırılacak” dedi. 

Taksi duraklarında yaşanan sorunlarla ilgili konuşan Önel, “Her konuda esnaf ve sanatkârın yanında yer alıyorsunuz. Ama taksi duraklarında ben bir şey daha eklemek istiyorum. Mezitli de yaşadığımız bir sıkıntı idi. Bu taksi durakları 40 metre. Biliyorsunuz mersinimiz sıcak bir bölge o konteynırların içerisinde sıcakta yazın duramıyorlar. Ön tarafına branda yapıyorlar. Onu da ister istemez izin olmadığı için orda bir sıkıntı yaşanıyor. Onlar içinde var mı bilmiyorum ama mutfak vc Lavabo gibi çünkü Mezitli de su bağlamada falan sıkıntılar yaşadık. Eğer bunlar yoksa sipariş verilir bunlar tamamlanır, bu eksikliklerde giderilirse, daha öncekilerde bu sıkıntıyı gördüğümüz için ilave yapma gereği duydum. Bu konuyla da arkadaşlar ilgilenirse teşekkür ediyorum.” dedi. 

 

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica