Genel

Milli Eğitim Bakanlığı ‘Ensar Vakfı’ işbirliği protesto edildi

Milli Eğitim Bakanlığı ‘Ensar Vakfı’ işbirliği protesto edildi Ensar Vakfı ile MEB’in protokol imzalaması protesto edildi: Ensar’ın suçları ortada. Milli Eğitim Bakanlığı ‘Ensar Vakfı’ işbirliği protesto edildi detaylar haberimizin içinde yer almaktadır…

Milli Eğitim Bakanlığı ‘Ensar Vakfı’ işbirliği protesto edildi

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) önünde yapılan eylemde Ensar Vakfı ile imzalanan protokol protesto edildi. Kızılay’da bulunan bakanlık binası önünde bir araya gelen eylemciler ‘Ensarcı değil, laik Türkiye’ sloganları attı.

Grup adına basın bildirisini okuyan Pir Sultan Abdal 2 Temmuz Kültür ve Eğitim Vakfı Başkanı Murtaza Demir, hükümetin eğitim politikasını eleştirdi. Demir, açıklamada şunları söyledi, “Milli Eğitim Bakanlığının müfredat teklifi kabul görürse çocuklarımıza tecavüz etmekle ünlenen Ensar Vakfı Milli Eğitim bakanlığına danışmanlık yapacaktır. Çocuklara karşı işlediği suçlar ortada dururken Ensar Vakfı ile imzalanan hiçbir protokolü kabul etmiyoruz, etmeyeceğiz” dedi.

Vakıf başkanı Demir, ayrıca Ensar Vakfı ile imzalanan protokol iptal edilene kadar mücadele etmeye devam edeceklerini söyledi.

KESK: LAİKLİĞİ YENİDEN KAZANACAK HAMLELER YAPMALIYIZ

Son günlerin önemli tartışmalarından biri de yeni müfredat. KESK’in en büyük sendikası da eğitim iş kolunda. Tabii toplum açısından da önemli bir değişikliktir. Yeni müfredatı değerlendirdiniz mi?

“Türkiye din eğitiminde Suudi Arabistan ve İran’ı bile geride bırakır”

AKP, yaratmak istediği toplum adına en önemli adımları eğitimde atıyor. Bu aynı zamanda emeğe yönelik saldırılarla birleşiyor. 4+4+4 sistemi bunun ön adımlarıydı. Şimdi bu son müfredat değişikliği ile dinci, mezhepçi toplum tahayyülünü hayata geçirecek yeni adımlar atıyor. Evrim teorisi çıkıyor, cihat kavramı geliyor. Türkiye din eğitiminde Suudi Arabistan ve İran’ı bile geride bırakır noktaya gidiyor. Öğretmenin yeterli olmadığı yerde pedogojik formasyonu olmayan imamlara öğretmenlik kapısı açılıyor. Cumhuriyet kazanımları azaltılıyor, Cumhuriyetin erken tarih dönemi neredeyse yok sayılıyor. 15 Temmuz broşürlerinde dikkat ettiniz mi bilmiyorum, Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi gibi Erdoğan’ın gençlere hitabı var. Tüm kavram ve semboller AKP’nin kurmak istediği topluma dönük kavram ve sembollerle değiştiriliyor.

“OHAL’i grev yasaklamak için kullanıyoruz” diyen Cumhurbaşkanı…

Müfredatta erken yaşta tevekkül öğretiliyor. Kazandığı paranın zaten Allah’ın bir lütfu olduğu ve buna şükretmesi gerektiğini çocuklar küçük yaşta öğreniyor. “OHAL’i grev yasaklamak için kullanıyoruz” diyen bir Cumhurbaşkanının olduğu ülkede gericileşme her alanı sarıyor.

Laiklik bu anlamda hem yaşam biçimi, hem emeğe yönelik saldırıların karşılığı olarak kazanılması gereken mücadeledir. Biz de eğitimden başlayarak her alanda laikliği kazanacak hamleler yapmak zorundayız. 9’uncu Kongre’nin onaylanan karar önergelerinden biri de bu. Laik ve Demokratik Türkiye’nin kurulması, laikliğin yeniden kazanılması için önümüze bir program koyacağız.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica