Genel

Milli Eğitimde tek güvencen öğretmen arkadaşlarım

Milli Eğitimde tek güvencen öğretmen arkadaşlarım Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, görevini İsmet Yılmaz’dan devraldı. Törende konuşan Ziya Selçuk, “Tek güvencem öğretmen arkadaşlarımız, meslektaşlarımız” dedi. Milli Eğitimde tek güvencen öğretmen arkadaşlarım detaylar haberimizin içinde yer almaktadır…

Milli Eğitimde tek güvencen öğretmen arkadaşlarım

Yeni kabinenin dün açıklanmasının ardından, bugün Milli Eğitim Bakanlığında devir teslim töreni yapıldı. İsmet Yılmaz görevini Ziya Selçuk’a devretti.

“Öğretmen arkadaşlarım temsil edilecek…”

Bakanlık bürokratlarının da katıldığı törende konuşan yeni Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “Öğretmen arkadaşlarımın benim şahsımda Milli Eğitim Bakanlığının koridorlarında temsil edildiğini asla unutmamalı ve aklımızda, düşüncemizde, gönlümüzde tüm hissiyatı taşıdığımızı tekrar vurgulamak isterim. Tek güvencem öğretmen arkadaşlarımız, meslektaşlarımız. İnşallah bu güveni sarsmamaya ve beklentileri karşılamaya gayret edeceğiz” dedi.

Eski bakan Yılmaz: “görevimi ehil ellere teslim ediyorum”

Törende konuşan eski Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz da, bakanlık görevini “gönül huzuru ile ehil ellere teslim ettiğini” söyledi.

“Ehliyet ve liyakat ilkeleri çerçevesinde…”

Yılmaz, “Ehliyet ve liyakat ilkeleri çerçevesinde Sayın Bakanımızdan daha iyi bir atama yapılamazdı. İnanıyorum ki Sayın Bakanımız aldığı emaneti, aldığı bayrağı çok daha iyi bir seviyede kendisinden sonra gelenlere teslim edecektir. Bu yolda Allah yar ve yardımcısı olsun” diye konuştu.

Prof. Dr. Ziya Selçuk kimdir?

Ziya Selçuk, 1961 yılında Ankara’da doğdu. Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi’nde lisan eğitimi alan Selçuk, aynı üniversitede gelişim psikolojisi alanında yüksek lisansını yaptı.

1989 yılında Hacettepe Üniversitesi’nde psikolojik danışmanlık ve rehberlik alanında doktorasını tamamlayan Selçuk, Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde doçentlik ve profesörlük unvanlarını aldı.

TED Üniversitesi’nin yanı sıra, çok sayıda özel eğitim-öğretim kurumunun kuruluşunu gerçekleştiren Ziya Selçuk, Türkiye Zeka Vakfı Yönetim Kurulu ve TÜBİTAK Grup Yürütme Komitesi üyesi.

Selçuk, 2003-2006 yılları arasında Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı yaptı. AB müzakerelerinde de eğitim ve bilim başlığı görüşülürken Türkiye’yi temsil etti.

Selçuk’un, insan ilişkileri, gelişim, öğrenme, çocuklarda dikkat eksikliği, rehberlik uygulamaları gibi alanlarda çok sayıda kitabı, hakemli dergilerde basılmış makaleleri mevcut.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica