Ekonomi

Milli İrade Meydanı Otoparkı hizmete başladı

Milli İrade Meydanı Otoparkı hizmete başladı“Kocaeli Sporu Sevenler Derneği (KSSD) kuruluşundan sonra 03 Temmuz 2020 tarihinde basınla buluşarak, yönetimini tanıtmış ve hizmetlerini sıralamıştı…” detaylar haberimizde…

Milli İrade Meydanı Otoparkı hizmete başladı

Kocaeli Sporu Sevenler Derneği Başkanı Celal Kavaz ve Yönetimi geçtiğimiz günlerde (03.07.2020) basınla buluşmuş ve Kocaelispor ve diğer alanlarda yürütecekleri faaliyetler konusunda bilgilendirmişti.

Bugün açılışı yapıldı

Celal Kavaz ve yönetimi ilk olarak Milli İrade Meydanı (eski Perşembe Pazarı) Otopark çalışmalarını tamamlamış ve açılışını 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla 16 Temmuz’a ertelemişti. 16 Temmuz’da faaliyete başlayan otopark hizmetinin açılışı bugün Cuma namazından sonra yapıldı.

Otopark hizmeti başladı

03 Temmuz 2020 tarihinde yapılan basın toplantısından sonra bazı sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar tarafından olumsuz tepkiler oluşmuştu. Oluşan tepkilere aldırış etmeyen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ilgilileri ve Kocaeli Sporu Sevenler Derneği (KSSD) otopark hizmetine başladı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Ormanya ve Milli İrade Meydanı otopark hizmetlerini yerine getirmek üzere 5 yılığına geliri Kocaelispor’a aktarılmak üzere Kocaeli Sporu Sevenler Derneği‘ne (KSSD) devredilmişti. Devir işlemlerinin tamamlanmasının ardından otopark hizmetleri başladı.

Fiyatlar

Kocaeli Sporu Sevenler Derneği (KSSD) tarafından yapılan açıklamaya göre verilen hizmetlerden elde edilen gelirin aktarılma önceliği Kocaelisporun olacak. Daha önce belirtilmiş olan fiyatlara göre; (Milli İrade Meydanı) Perşembe pazarı otoparkı 1-4 saat arası 5 TL, tam gün için 10 TL, olarak açıklanmıştı ancak yeni tarife günboyu 5 TL, olacak. Perşembe pazarı için aylık abonelik 120 TL olacak. Ormanya için ise; Küçük hususi arabalar 15 TL, 25 kişilik 30 TL, 45 kişilik araçlar için 50 TL, olacak.

Otopark ikinci günüde de bomboş

Bugün ikinci günü olan eski Perşembe Pazarı Otoparkının boş olması dikkatlerden kaçmadı. Her gün dolu olan ve yer bulunamayan alanın boş olduğu konusunda vatandaşlardan gelen tepkilerin biri şöyleydi: “Burası insanların her gün araçlarını ücretsiz olarak bıraktığı bir yerdi. Şimdi paralı olunca gördüğünüz gibi bomboş kaldı. Ekonomik kriz görmek isteyen gelsin görsün. İnsanlar 5 lira para verecek durumda değil. Ama merak etmeyin bunların akıl babaları zamanında söylemişti; ‘merak etmeyin alışırlar, alışırlar’ diyerek zamana bırakmıştı. Ve zaman geçti herkes her şeye alıştı maalesef.”

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica