Genel

Mimar ve Gazeteci Usta yazar Aydın Boysan vefat etti

Mimar ve Gazeteci Usta yazar Aydın Boysan vefat etti Mimar, yazar ve gazeteci Aydın Boysan organ yetmezliği nedeniyle İstanbul Ulus’taki evinde hayatını kaybetti. Mimar ve Gazeteci Usta yazar Aydın Boysan vefat etti detaylar haberimizde…

Mimar ve Gazeteci Usta yazar Aydın Boysan vefat etti

Usta sanatçı Münir Özkul’un acı haberinin ardından mimar ve gazeteci Aydın Boysan da yaşamını yitirdi. Boysan’ın organ yetmezliği nedeniyle hayatını kaybettiği belirtildi. Boysan 97 yaşındaydı.

Habertürk’ün ulaştığı Aydın Boysan’ın oğlu Burak Boysan da ölüm haberini doğruladı.

Mustafa Alabora; “Aydın ağabeyin kirlilikleri yoktu”

Sanatçı Mustafa Alabora, Boysan’ın ölümüne ilişkin Habertürk’e telefonla bağladı. Alabora, “Gerçekten çok fena. Münir ağabeye üzülürken Aydın ağabeyin de kaybını öğrendim. Aydın ağabey bana kaybolma derdi. Kaybolmamak için konuşuyorum. Aydın ağabey ile dostluğumuz sofralarda başladı ama oğlu gibi sevdi sağ olsun. Bizim dostluğumuz bitkiler ve çiçeklerle başladı. İkimiz de bitkilere ve çiçeklere çok düşkündük. Doğaya çok düşkün bir adamdı. İnanılmaz derecede bilgi birikimi olan bir adamdı. Kuşaklar arasında hiçbir ayrıcalık görmezdi. Aydın ağabeyin kirlilikleri yoktu. Allah rahmet eylesin.

Aydın Boysan Kimdir?

Aslen Rizelidir

Mimar ve gazeteci Aydın Boysan bugün hayatını kaybetti. Organ yetmezliği sonucu hayatını kaybettiği belirtilen Boysan İstanbul doğumlu olmasına karşın aslen Rizelidir.

Okuduğu okullar

Aydın Boysan, 17 Haziran 1921’de İstanbul’da doğdu. Çocukluğu Samatya’da Narlıkapı Çıkmazı’nda geçti. 1939 yılında Pertevniyal Lisesi’nden mezun oldu. 1945 yılında Güzel Sanatlar Akademisi’ni bitirdi.

Mimarlık mesleğini 2000 yılına kadar fiilen sürdürdü

Türkiye Mimarlar Odası’nın kurucuları arasında yer aldı; yönetim kurulu üyesi, ilk genel sekreteri ve İstanbul şube başkanı oldu. 1945 yılında ise başladığı mimarlık mesleğine 2000 yılına kadar fiilen devam eden Aydın Boysan, mimar olarak çalıştığı 55 yıl boyunca 1.5 milyon metrekare bina tasarlamıştır.

Köşe yazarlığı, eğitimcilik, Yazdığı kitaplar ve kazanılan ödüller

1957-1972 yıllarında İstanbul Teknik Üniversitesinde ders verdi. Ulusal ve uluslararası mimarlık yarışmalarında ödüller kazandı. Kendi kitaplarını basmak için Bas Yayınlarını kurdu. Aralıksız olarak on yıl Hürriyet ve üç yıl Akşam gazetelerinde köşe yazıları yazdı.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica