Bilim-Teknoloji

Mimi ve Lili’nin Yolculuğu 6 Mart’ta başlıyor

Mimi ve Lili’nin Yolculuğu 6 Mart’ta başlıyor … “Çocuğum ve Çocukluğumu Koruyorum sloganıyla verilecek eğitimlerde, 8-10 yaş aralığındaki çocuklar, uzmanlar eşliğinde haklarını öğrenecek…” detaylar haberimizde…

Mimi ve Lili’nin Yolculuğu 6 Mart’ta başlıyor

İzmit Belediyesinin, ECPAT Türkiye işbirliği ile çocuk haklarının korunmasına yönelik Çocuğum ve Çocukluğumu Koruyorum sloganıyla oluşturduğu Mimi ve Lili’nin Yolculuğu, 6 Mart Cumartesi günü başlıyor

İzmit Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, çocukların korunma, eğitim ve gelişim desteğinin sağlanması konusunda eğitimlerine devam ediyor. Bu kapsamda İzmit Belediyesi ile çocuk istismarına karşı çalışmalar yürüten ECPAT Türkiye ortaklığında hazırlanan eğitim programı 6 Mart Cumartesi saat 11.00’da başlayacak.

ÇOCUKLAR, UZMANLAR EŞLİĞİNDE HAKLARINI ÖĞRENECEK

Çocuklar ile ebeveynleri, video konferans üzerinden gerçekleşecek eğitimlerde Mimi ve Lili ile çocuk hakları yolculuğuna çıkacak. Çocuğum ve Çocukluğumu Koruyorum sloganıyla verilecek eğitimlerde, 8-10 yaş aralığındaki çocuklar, uzmanlar eşliğinde haklarını öğrenecek.

28 MART’A KADAR DEVAM EDECEK

ECPAT Türkiye çatısı altında Kocaeli Üniversitesi Arş. Gör. Ezgi Yaman, Sosyal Hizmet Uzmanı Merve Sekban ve intern Meryem Başar tarafından hazırlanan Mimi ve Lili’nin Yolculuğu, 28 Mart’a kadar hafta sonları aynı saatte devam edecek. Eğitimlerde; çocukların temel haklara erişimi, ayrımcılık yapmama, ihmal ve istismarın önlenmesi, cinsel sömürü ve çocuk ticaretinden korunma, başvuru mekanizmaları, mahremiyet eğitimi ve kişisel sınırlar, toplumsal cinsiyet eşitliği, çocuğun doğa ve ekoloji ile ilişkisi, Covid-19 ve stres ile baş etme mekanizmaları, yeterli ve dengeli beslenme gibi pek çok konu ele alınacak.

EĞİTİMLERE KATILMAK İSTEYENLER

2 bine aşkın çocuğa uygulanan ve uluslararası ödül alan Mimi ve Lili’nin Yolculuğu, çocuk haklarının yanı sıra grup çalışması teknikleri, yaratıcı drama oyunları, müzik ve danslar gibi pek çok teknik ve yöntem içeriyor. 6-28 Mart tarihleri arasında video konferans üzerinde yapılacak eğitimlere katılmak isteyenler, http://local.izmit.bel.tr/cocukhaklari/ internet adresinden veya 02623180000-4704 telefon numaralarından kayıt yaptırabilecek.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica