Siyaset

Müftülere nikah yetkisi veren tasarı geri çekilmeyecek

Müftülere nikah yetkisi veren tasarı geri çekilmeyecek AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, müftülere nikah yetkisi veren tasarıyı geri çekmeyeceklerini söyledi. Ünal, “Din istismarı sonucunun çıkarılmasını doğru bulmuyoruz” şeklinde konuştu. Müftülere nikah yetkisi veren tasarı geri çekilmeyecek detaylar haberimizde…

Müftülere nikah yetkisi veren tasarı geri çekilmeyecek

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, MYK toplantısının ardından basın toplantısı düzenledi.

“Büyükşehirlerin ilçe kongreleri 51 il kongresi bittikten sonra yapılacak”

Mahir Ünal, büyükşehirlerdeki ilçe kongrelerinin ertelendiği haberlerinin doğru olmadığını söyledi. Kongreler yıl sonuna kadar tamamlanacak. Büyükşehirlerin ilçe kongreleri 51 il kongresi bittikten sonra yapılacak. Neden sona bırakıldı. Çünkü Ankara’da giden konuşmacılar, katılımcılar yer alması gibi sorunlar yaşanmaması için sona bırakıldı. Bu planlanan bir süreç” dedi.

Dün Milliyet gazetesinde yer almıştı

Dün Milliyet gazetesinde yer alan haberde, büyükşehirlerdeki ilçe kongrelerinin ertelendiği, başkanların istifa edip yerine atama yapılacağı iddia edilmişti. Atamaların ardından kongrelerin yapılacağı öne sürülmüştü.

“Bütün dünya görmüşken CHP neden görmezden geliyor”

“CHP FETÖ’ye inanmıyor mu? Bütün dünya görmüşken CHP neden görmezden geliyor. CHP bunun vebailini altından kalkamaz. 15 Temmuz’a tiyatro, kontrollü darbe diyen herkesle, 15 Temmuz”un anısına ve yüksek hatırına sonuna kadar mücadele ederiz ve hesabını sorarız. Bu ülke işgal edilmek istendi. CHP’ni yapması gerken şudur: Türkiye Cumnhuriyeti bunu terör örgütü olarak görmeye başladı mı, başladı. CHP, elinizde delil yokken nasıl bunu terör ötgütü olarak değerlendirirsiniz dedi. Devlet bu yapıyla mücadele etmeye başladı. AK Parti demiyorum, çünkü bu girişim devlete karşı yapılmış bir dabe girişimiydi. FETÖ’nün nasıl bir örgüt olduğu ve desteklendiği ortada. O yüzden bu konuda hiç bir şekilde birilerinin FETÖ’nün ağzıyla konuşmasına tahammülümüz yok. Herşey ortadayken nasıl olur da siz kalkıp bunu AK Parti yapmıştır dersiniz.”

Nikah memuru neyse Müftü de aynıdır

Müftülere nikah yetkisi verilmesiyle ilgili değişikliğe de değinen Ünal, yasa tasarısını geri çekmeyeceklerini belirtti. Ünal, “Nikah memurunun nikah kıyma yetkisi neyse yine devlet memuru olan müftülere de aynı yetki veriliyor. Din istismarı sonucunun çıkarılmasını doğru bulmuyoruz” dedi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica