İGF

Muğla Düğerek’te su takviyesi


Muğla Büyükşehir Belediyesi MUSKİ Genel Müdürlüğü, Düğerek Mahallesi’nde başlattığı 3 milyon 351 bin TL’lik çalışmanın tamamlanmasıyla birlikte, Düğerek ve merkez mahalleler için su takviyesi sağlayacak.

MUĞLA (İGFA) – MUSKİ Genel Müdürlüğü’nün başlattığı çalışma ile Düğerek ve merkez mahallelerinde daha verimli hizmet için yeni su takviyesi sağlayacak. Yaklaşık 3 milyon 351 bin TL’ye mal olacak proje kapsamında Düğerek Mahallesi’nde bulunan sondaj kuyuları merkez içme suyu sitemine entegre edilecek. Başlatılan çalışma kapsamında farklı tür ve 75 mm’den 250 mm’ye kadar değişen 4 bin 540 metre hat imalatı yapılacak. Hat imalatlarının yanı sıra ayrıca 150 m3 hacimli içme ve kullanma suyu terfi deposu da yapılacak proje arasında yer aldı.

Yaklaşık 150 günde tamamlanması planlanan proje hakkında MUSKİ Genel Müdürlüğü yaptığı açıklamada, bölgelerde yaşanabilecek olan su yetersizliğinin önüne geçmiş olacaklarını belirterek, yapılan çalışmanın özellikle son zamanda büyük etkisini gösteren kuraklık karşısında da önem taşıdığını ifade etti. Yetkililer, bölge halkını Muğla’nın kaynaklarını tasarruflu kullanmaları konusunda duyarlılığa davet etti.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica