Kültür-Sanat-Tarih-Turizm

Muğla’da başarılı konservatuarlılardan Başkan’a ziyaret

Muğla Büyükşehir Belediyesi konservatuarında eğitim görerek Türkiye’nin en önemli üniversitelerinde eğitim görme başarısını elde eden öğrenciler Başkan Gürün’ü eğitimlerine sunduğu katkı nedeniyle ziyaret etti.

MUĞLA (İGFA) – 2016 yılında Muğla Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulan konservatuvar başarılı öğrenciler yetiştirmeye, bu öğrencileri Türkiye’nin en iyi okullarına eğitimlerine devam etmeleri için göndermeye devam ediyor. Türk Halk Müziği öğrencisi Cemre Tekeli ve Bale öğrencisi Umay Defne Güven girdikleri sınavlarda yüksek başarı elde ederek eğitim hayatlarını İTÜ ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda devam edecek. İki başarılı öğrenci öğretmenleri Yaprak Baba ve Serkan Yıldız ile birlikte Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ü ziyaret etti.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün belediyeciliğin sadece alt yapı, yollar olmadığını şehrin kültürüne, belleğine, eğitimine sahip çıkarak katkı vermenin en büyük yatırım olduğunu söyledi. “Muğlalı evlatlarımız başarıları ile kendi yol haritalarını çizerken, bizler ileride onları gurur ve mutlulukla izleyeceğiz” diyen Başkan Gürün, “Sazıyla, sözüyle, türkülerini zevkle dinleyecek, spordaki başarılarını büyük bir heyecanla takip edeceğiz. Bu başarılarda emeği geçen tüm eğitmenlerimize, öğretmenlerimize, ailelerimize teşekkür ediyorum. Yerel yönetimler olarak şehrimize ve insanımıza yatırım yapıyor, bu şehrin değerlerine değer katmak için çalışıyoruz” diye konuştu.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica