İGF

Muğla’da sağlıklı su için hatlar yenileniyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi MUSKİ Genel Müdürlüğü, il genelinde susuz bölgelere suyu ulaştırmak ve eski hatları modern hatlarla değiştirerek vatandaşlara sağlıklı su ulaştırmak için çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor.

MUĞLA (İGFA)- Muğla Büyükşehir Belediyesi MUSKİ Genel Müdürlüğü ekipleri, 13 ilçede çalışmalarını sürdürüyor. 2020 yılında 108 bin 651 metre içme suyu hattı yapıldığı Muğla’da bugüne kadar susuz 36 köy/mahalleyi suya kavuşturan ekipler, il genelinde imalat çalışmalarına devam ediyor.
Bu kapsamda MUSKİ Genel Müdürlüğü 10 bin 481 metresi Kavaklıdere’de, 13 bin 815 metresi Ula’da olmak üzere geçtiğimiz yıl 13 ilçede toplamda 52 bin 426 metre içme suyu hattı yenileme çalışması yaptı. Yapılan bu çalışmalarla kullanım ömrünü tamamlamış eski tip hatlar, modern hatlarla değiştirilerek hem arızalar, hem de kayıp/kaçakların önüne geçilerek olası su kayıpları ve kesintiler önlendi.
MUSKİ Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada 2020 yılında yaklaşık 160 kilometre hat çalışması yapıldığı belirtilirken, yapıan yeni sistem projeleriyle iş gücünden ve enerjiden de tasarruf sağladıklarını kaydetti. Yetkililer, 13 ilçede ekiplerin vatandaşlarımıza en iyi hizmeti vermek için çalışmalarını sürürdüğünü bildirdi.
Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica