İGF

Muğla’da ‘Sen de Gel Down Kafe’ projesi

Muğla’da ‘Sen de Gel Down Kafe’ projesiMUĞLA (İGFA)- Muğla’nın Fethiye ilçesinde Mugğla Büyükşehir Belediyesi ve Fethiye Belediyesi tarafından hayata geçirilen “Sen de Gel Down Kafe” özel bireylere istihdam sağlıyor. Down sendromlu bireyler kafede garsonluk ve kasiyerlik yapıyor.

Down sendromlu bireyleri sosyal ve ekonomik hayata katmak için gerçekleştirilen kafede her şeyin sevgiyle aşıldığını söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, “Güzel ilçemiz Fethiye'de açtığımız ‘Sen de Gel Down Kafe’ Muğla'nın en güzel kafesi. Kafe'de Down sendromlu evlatlarımız çalışıyor. Böylelikle onların sosyal ve ekonomik hayat içinde yer almalarını ve iş hayatı içerisinde bulunmalarını sağlıyoruz. Evlatlarımız burada ayrıca temel yaşam becerilerini geliştiriyor. Hizmete sunduğumuz cafe ile engelli olan ve olmayanları ortak bir mekanda buluşarak iletişim kurmalarını sağlıyoruz. Muğla'mızın en güzel kafeteryasına herkesi bekliyoruz” dedi.

Başkan Gürün herkesin eşit yaşaması gerektiğini vurgulayarak, engelsiz ve daha yaşanır bir şehir olma yolunda çalışmalarını devam ettirdiklerini söyledi.

 

 

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica