Siyaset

Muhalefete darbenin kitabı Mecliste özel odada saklanıyor

Muhalefete darbenin kitabı Mecliste özel odada saklanıyor TBMM Darbe Komisyonu raporunun CHP’nin ek şerhi olmadan basılan 700 adet kopyasının matbaadan gizlice alınarak Meclis’teki özel bir odaya taşındığı öğrenildi. Muhalefete darbenin kitabı Mecliste özel odada saklanıyor detaylar haberimizde…

Muhalefete darbenin kitabı Mecliste özel odada saklanıyor

TBMM Başkanlığı, Darbe Komisyonu raporundan CHP’nin ek şerhinin çıkarılması üzerine raporun basımının durdurulduğunu CHP’ye iletti. Ancak ek şerh olmayan rapordan 700 adet basıldığı ve raporların gizlice matbaadan alınarak TBMM’de özel bir odaya taşındığı öğrenildi. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, “Eğer basılan bir rapor varsa hepsini toplar Meclis bahçesinde yakarım” dedi.

Darbe Komisyonu’nun raporundan CHP’nin ek şerhinin çıkarılmasıyla başlayan süreçte TBMM Başkanlığı geri adım atmak zorunda kaldı. Edinilen bilgiye göre, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ve TBMM Başkanı İsmail Kahraman bu konuda bir görüşme gerçekleştirdi. CHP’li Altay, taslak raporda olmamasına karşın muhalefete haber verilmeden eklenen 3 sayfalık bölümün çıkarılmasını ya da CHP’nin ek şerhinin raporda yer almasını talep etti. Aksi takdirde raporun bu halinin anayasa ve Meclis İçtüzüğü’ne açık bir aykırılık teşkil ettiğini ileten Altay’a TBMM Başkanı Kahraman, raporun bu haliyle basımının durdurulduğunu söyledi. Öte yandan Kahraman’ın Komisyon Başkanı Reşat Petek’le de bir görüşme yaptığı, Petek’in komisyon olarak raporun arkasında olduklarını ve bu haliyle bir ekleme ya da çıkarma yapmayacaklarını söylediği kaydedildi.

Gelecek hafta netleşecek

Kahraman’ın basımının durdurulduğunu belirttiği raporlardan 700 adet basıldığı öğrenildi. CHP’li Altay’ın, AKP’li Elitaş ve TBMM Başkanı Kahraman’la yaptığı görüşmenin ardından söz konusu raporların gizlice matbaadan alınarak Meclis yerleşkesi içinde yer alan özel bir odaya taşındığı belirtildi. Raporların milletvekillerine dağıtıma hazır olduğu ancak dağıtımın yapılmadığı kaydedildi. TBMM Başkanı Kahraman, Parlamentolar Arası Birliğin 137. Genel Kurulu’na katılmak üzere Rusya’ya yaptığı gezinin ardından gelecek hafta raporun nasıl basılacağı ve nasıl dağıtılacağı konusunda kesin bir karar alınması bekleniyor. Bu kapsamda CHP’li komisyon üyelerinin TBMM Başkanlığı’na yaptığı yazılı başvuru da henüz işleme alınmadı.

Meclis’te yakarım…

CHP Grup Başkanvekili Altay, komisyon başkanı Reşat Petek’in muhalefete haber vermeden rapora 3 sayfa ekleme yaptığını; bunun üzerine CHP’nin de ek görüş verdiğini anımsattı. CHP’li Altay, “Meclis Başkanı bize raporun basımının durdurulduğunu söyledi. Eğer basılan bir rapor varsa hepsini toplar Meclis bahçesinde yakarım” diye konuştu. Darbe Komisyonu’nun raporuna taslak halinde olmamasına karşın; CHP ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu FETÖ’yle aynı amaç içinde olduğuna ilişkin suçlayıcı ifadeler eklenmiş; CHP de rapora ek şerh sunmuştu.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica