Siyaset

Muhalefetteki arkadaşlarımla polemiksiz bu işi yürütmek istiyoruz

Muhalefetteki arkadaşlarımla polemiksiz bu işi yürütmek istiyoruz İnce, Süleyman Soylu’nun eleştirilerinin hatırlatılması üzerine “Benim ne PKK ile ne FETÖ ile işim olur. Benim geçmişim belli. FETÖ’cü arıyorlarsa Bekir Bozdağ’a baksınlar” diye konuştu. Muhalefetteki arkadaşlarımla polemiksiz bu işi yürütmek istiyoruz detaylar haberimizde…

Muhalefetteki arkadaşlarımla polemiksiz bu işi yürütmek istiyoruz

Star TV ‘Seçim Özel’ programına katıldı…

CHP‘nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Star TV‘de ‘Seçim Özel’ programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

“TBMM’de seçilen partilerde eşit Komisyon kuracağız”

Kürt sorununa ilişkin çözüm önerisinde bulunan İnce, “Kürt sorununu 3B ile çözeceğim. Barışacağız, Bölüşeceğiz, Birleşeceğiz. Muhattap TBMM’dir. Ne Kandil’dir ne de Oslo’dur. TBMM’de seçilen partilerde eşit Komisyon kuracağız. TRT yasa gereği ban 10 dakika gel konuş diyorlar. Ne konuşacağım sen çıkar Erdoğan’ı konuştur. Sayılı günün kaldı zaten” ifadelerini kullandı.

“İftara katılabilir. Ama beni eleştirirken alkışlayamaz”

Muharrem İnce, Erdoğan ile yaşadığı ‘apolet polemiği’yle ilgili olarak, “Ben sayın generalin iftara katılmasında hiçbir sakınca görmüyorum. İftara katılabilir. Ama beni eleştirirken alkışlayamaz. Erdoğan orada vatan demiyor. Bayrak demiyor. Beni eleştiriyor. Balkanları hatırlayın. Balkanlarda ordu siyasete karıştığı için kaybettik. Kahramanlık yapmış olması siyaset yapacağı anlamına gelmez” dedi.

“Daha önce FETÖ ile beraber telefon dinliyordunuz”

Sayın Erdoğan, benim telefonlarımı mı dinliyorsunuz? Daha önce FETÖ ile beraber telefon dinliyordunuz. Şimdi tek başınıza mı dinliyorsunuz?

Muhalefetteki arkadaşlarımla polemiksiz bu işi yürütmek istiyoruz

“Bu adam kendini yalanladı. İt izi at izine karıştı”

Beni arayan Amerikalıların kim olduğunu söyleyemem. Cumhurbaşkanı seçildikten sonra ismini açıklarım. O zaman onun başına bir şey gelmez çünkü. Nasuhi Güngör’ün kitabında da görüştükleri yazıyor. Bu adam kendini yalanladı. İt izi at izine karıştı. Devlet çöktü. Bu böyle sürmez. Valilerin generallerin yaptıklarına bak. Valiler oy topluyorlar şu an.

“Yalancının dik alası. Annemle bir tanışıklığınız mı var?”

Erdoğan açıklamalar yapıyor. Annemin bu konudan rahatsız olduğunu nereden biliyor? Yalancının dik alası. Annemle bir tanışıklığınız mı var? Tek ortak yanınız Rizeli olmak.

“Cumhurbaşkanını da yargılayabilecek bir yargı sistemi lazım”

Amerikalılar Avrupalılar bizim yargımıza güvenmiyor. Peki ya biz güveniyor muyuz? Ben yargıya güvenmiyorum, Cumhurbaşkanını da yargılayabilecek bir yargı sistemi lazım. Bu düzende yargı da olmaz adalet de olmaz ekonomi de olmaz. Neden ABD’ye ya da Almanya’ya bu fırsatı veriyorsunuz? Bizim önce 80 milyonu ikna etmemiz lazım. Bizim kendi yargımıza güvenmemiz lazım.

Muhalefetteki arkadaşlarımla polemiksiz bu işi yürütmek istiyoruz

“O, FETÖ’nün ayağına gitti”

Erdoğan’la benim farkım o FETÖ’nün ayağına gitti, ben ayağıma getirteceğim.

“Oylarımıza sahip çıkacağız”

Yalova seçimlerinde 48 saat sandalye üzerinde bekledim daha önce. Yine bekleyeceğim. Oylarımıza sahip çıkacağız, çaldırmayacağız.

“Ben onun toz içinde olduğunu bile bile bindim”

Ben traktöre ilk kez 11 yaşında bildim. Ben onun toz içinde olduğunu bile bile bindim. O olayı planlamadım, gördüm durdurdum bindim. Gazeteci arkadaşlar toz içinde kaldıklarından yakındılar. Ben bile bile bindim.

“Hatırladığım 50 kere ben oraya gittim”

Eyüp Sultan’a gittik. Orada bir gazeteci arkadaş dedi ki: seçim dönemlerinde buraya Erdoğan gelir. Bu nasıl Erdoğan’la özdeşleşebilir. Orası mübarek bir yerdir. Orası hepimize ait bir yer. Herkes gidebilir. Hatırladığım 50 kere ben oraya gittim, 50 kere namaz kıldım. Ben ilk kez 11 yaşında anneannemle birlikte gittim Eyüp Sultan’a, anam adak adamıştı.

Muhalefetteki arkadaşlarımla polemiksiz bu işi yürütmek istiyoruz

“Boşlukta hemen eşimle markete gittik”

Eşim mitinglerimin yarısına geliyor. Yarısına gelemiyor işleri halletmesi gerekiyor. Geçen buzdolabına baktık, eksikler var. Boşlukta hemen eşimle markete gittik.

“Türkiye farklı bir cumhurbaşkanı ile karşılaşacak”

Mesela Boçka’da 30 sene evvelki öğrencimi gördüm. Seslendim ona. Ben olduğu gibi aktarıyorum. Bozuk da atıyorum. Saklım gizlim yok. Türkiye farklı bir cumhurbaşkanı ile karşılaşacak.

“Huzur yok ülkede”

Kendimi asla Erdoğan’a benzetmem. Bahar geldiğinde değişiklik temizlik yaparsınız ya evde Türkiye’nin de buna ihtiyacı var. Huzur yok ülkede. Herkesle kavga eden tartışan huzursuz bir cumhurbaşkanı var.

“Gençlerin bu hali benim içimi acıtıyor”

En büyük zenginlik huzur… 15 ile289 yaş arasında 5 milyon gencimizin kaydı yok. Bu çocuklar hiçbir yerde değil. Gençlerin bu hali benim içimi acıtıyor. 15 yaş düzeyindeki öğrencilerde 5 öğrenciden 1’i mutsuz.

Muhalefetteki arkadaşlarımla polemiksiz bu işi yürütmek istiyoruz

“LGS 22 Haziran’da açıklanacaktı. Şimdi 26 Haziran’a aldılar”

Sayın Erdoğan ile Muharrem İnce’nin seçilmesi mi daha önemli yoksa çocukların sınava girmesi mi daha önemli? LGS 22 Haziran’da açıklanacaktı. Şimdi 26 Haziran’a aldılar. 1 milyondan fazla öğrenci boşta kalacak. Nitelikli okul var niteliksiz okul var. Sen bu farkı kaldırmadan olmaz. Sen nostaljik açıklamalarla sınav kaldırırsan olmaz.

“Erdoğan benimle baş başa kalmak istemez bir kere”

Ben 1. turda kazanacağıma inanıyorum Eğer ki 2. tura kalırsak beni diğer arkadaşların da desteklemesini beklerim. Ben o bana verir, bana vermez tartışmasına girmek istemiyorum. Erdoğan benimle baş başa kalmak istemez bir kere. Ama ben bu tartışmaların içine girmeyeceğim. Muhaleffetteki arkadaşlarımla hiçbir polemiğe girmeden bu işi yürütmek istiyoruz.

Muhalefetteki arkadaşlarımla polemiksiz bu işi yürütmek istiyoruz

“Seçmenler bana bozkurt işareti yapıyor”

Bugün Van’a Kars’a gittim. Seçmenler bana bozkurt işareti yapıyor. Oyum partime, cumhurbaşkanlığımda sana vereceğim diyor.

“Ne konuşacağım sen çıkar Erdoğan’ı konuştur”

Kürt sorununu 3B ile çözeceğim. Barışacağız, Bölüşeceğiz, Birleşeceğiz. Muhattap TBMM’dir. Ne Kandil’dir ne de Oslo’dur. TBMM’de seçilen partilerde eşit Komisyon kuracağız. TRT yasa gereği ban 10 dakika gel konuş diyorlar. Ne konuşacağım sen çıkar Erdoğan’ı konuştur. Sayılı günün kaldı zaten.

“48 saat içinde OHAL kalkacak”

Yürütmenin başında cumhurbaşkanı olacak. Yapamayacağımız bir şeyi vaad etmeyeceğiz. 48 saat içinde OHAL kalkacak. İlk işim Ekonomik Kurulu toplayacağım. Bir ekonomi değerlendirmesi yapacağız. Önceliğimiz ekonomi. Enflasyon son 15 yılın en yükseği. Mehmet Şimşek tweetini de İngilizce attı. Gelişmekte olan ülkelerde ortalama enflasyon 5.85. Onlar nerede biz neredeyiz.

Öncelikle MB Başkanı’nı hiçbir şekilde CHP Genel Merkezi’ne çağırmayacağım.

“Krediler vatandaşa verilecek”

Ziraat kredilerin büyük kısmını çiftçiye verecek, Halk Bankası yurttaşa verecek. Asla sabit kur gibi hayalciliğe girmeyeceğiz.

“Adalet yoksa af gelmesi işe yaramaz”

Af konusunda bir düşüncem yok. Adalet yoksa af gelmesi işe yaramaz. Adalet yoksa bugün af çıkarırsınız 2 sene sonra bir af daha çıkarırsınız. Adaleti getirmek için çalışacağız.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica