Ekonomi

MÜSİAD Bursa’dan Safir Berry’e ziyaret

Bursa’da ve Türkiye’de Blueberry yetiştiriciliğinde öncülerinden olan Safir Berry A.Ş sektörün dünya lideri ülke konumuna gelmek için var gücüyle çalışıyor.

BURSA (İGFA) – Safir Berry Tarım Tic. ve San. A.Ş, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi Başkanı Nihat Alpay ve beraberindeki heyeti misafir etti.

Safir Berry A.Ş Genel Müdürü Murat Aysan ve Üretim Müdürü Cihan Tozlu’nun eşlik ettiği MÜSİAD Bursa Şube Başkanı Nihat Alpay ve beraberindeki heyet, Safir Berry bahçelerini gezdi. Safir Berry A.Ş Üretim Müdürü Cihan Tozlu, MUSİAD Bursa heyetine Bursa’daki maviyemişin üretim şeklini, insan sağlığına katkısını ve Türkiye ihracatına katkısını anlattı.

Safir Berry A.Ş Üretim Müdürü Cihan Tozlu, maviyemişin yatırım maliyetinin yüksek olduğunu belirterek, “Ben bahçelerde, tarlalarda yılların meyvecisiyim. Harcanan emeği bilirim. Bu üretim şekli çok daha kolay. Yatırım yapıyorsun, her şeyin tamamsa gerisi bilgisayardan ayarlanıyor” dedi.

 Tozlu, “40 yıldır meyvecilik yapıyoruz ve şimdi tüm enerjimizi, bilgi ve birikimimizi maviyemişe yönlendirdik. Çünkü geleceği var, üretim, satış, ihracat imkânımız büyük, çünkü pazar var, pazarda talep var” dedi.

MUSİAD Bursa Şube Başkanı Nihat Alpay ise, her geçen yıl maviyemiş üretiminin artış gösterdiğini, ülkemizde ve dünyada kısa zamanda tarımsal alanda önde gelen yatırım araçlarından biri olduğunu kaydetti. 

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica