İGF

Müsilaj seferberliği Bursa kıyılarında başladı


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca ‘Marmara Denizi Eylem Planı’nın uygulanmasına ilişkin 7 il valiliği ve belediye başkanlıkları, ilgili bakanlıklar ve sivil toplum kuruluşlarına gönderilen genelgenin ardından Marmara Denizine kıyısı olan tüm illerde olduğu gibi Bursa sahillerinde de müsilaj seferberliği başladı.

BURSA (İGFA) – Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un İstanbul’dan başlattığı çalışmaların Bursa ayağı ise Gemlik sahillerinde start aldı.

Bursa’nın, Gemlik, Mudanya ve Karacabey ilçelerinde Marmara Denizi’ne 125 kilometre kıyısı olduğunu hatırlatan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, konuyu sadece bir maddeye bağlamadan evsel atıklardan tutun da termal atıklar, zirai atıklar, sanayi atıklarına kadar bu işi etkileyen, tetikleyen bir sürü boyutu olduğunu kaydetti.

“Bu üzerinden siyaset yapacak bir konu değil” diyen Başkan Aktaş, “Marmara Denizi hepimizin bir değeri. İstanbul belki bu noktada nüfusu ve ölçeği itibariyle en fazla deşarj yapan illerden bir tanesi. Ama her bir şehrimizin küçük veya büyük hepimizin üzerine düşen sorumlulukları var. Biz evsel atıklar konuda iddia ediyorum Marmara Denizine kıyısı olan iller arasında en iyilerden bir tanesiyiz. Endüstriyel ile alakalı kat etmemiz gereken mesafeler var. Eksik olduğumuz bazı konular da muhakkak vardır” diye konuştu. Bursa Valisi Yakup Canbolat da, Marmara Denizi’ni müsilajdan arındıracak eyleme sadece belediyelerimizin, OSB’lerin değil her vatandaşın katkısını beklediklerini ifade etti.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica