Genel

Müslüman toplantısına katılmayan Arabistanı israil davet etti

Müslüman toplantısına katılmayan Arabistanı israil davet etti İsrail istihbarat bakanı Yisrael Katz, Kudüs tartışmalarının sürdüğü bir dönemde Suudi veliaht prens Muhammed bin Selman’ı İsrail’e davet etti. Suudi Kralı Selam ise Filistinlilerin Doğu Kudüs’ü başkent olarak görme hakkına destek verdi. Müslüman toplantısına katılmayan Arabistanı israil davet etti detaylar haberimizde…

Müslüman toplantısına katılmayan Arabistanı israil davet etti

İstanbul’da yapılan İslam İşbirliği Teşkilatı Olağanüstü İslam Zirvesi Konferansı’nda Doğu Kudüs’ün bağımsız Filistin devletinin başkenti ilan edilmesi beklenirken, zirveye katılmayan Suudi Arabistan’dan da bu ilana destek geldi. ABD’nin Kudüs kararı karşısında sessiz kalmakla eleştirilen Suudi Kralı Selman, “Filistinlilerin Doğu Kudüs’ü başkent sayma hakkı vardır” dedi.

“Suudi Krallığı, bölgedeki sorunların siyasi yollarla çözülmesi çağrısı yapıyor”

Fransız haber ajansı AFP’nin aktardığına göre, Selman şu ifadeleri kullandı: “Suudi Krallığı, bölgedeki sorunların siyasi yollarla çözülmesi çağrısı yapıyor. Bu sorunların en önemlisi Filistin meselesi ve başkenti doğu Kudüs olan bağımsız devlet kurma hakkı dahil, Filistin halkının meşru haklarıdır” dedi.

İsrail’e davet edildi

Öte yandan, Suudi Arabistan konusunda İsrail’den de bir hamle geldi. İsrail İstihbarat bakanı Yisrael Katz, Suudi Arabistan’da nüfuzunu son dönemde artıran veliaht prens Muhammed bin Selman’ı İsrail’e davet etti. Suudi gazetesi Elaph’a konuşan Katz, Suudi Arabistan’ın barış sürecini desteklemesini istedi ve ülkesinin müzakerelere katılmaktan memnuniyet duyacağını savundu.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica