Genel

Mustafa Bozbey’den ‘kentsel dönüşüm’ açıklaması      

Millet İttifakı’nın Bursa Büyükşehir Belediye başkan adayı Mustafa Bozbey, kentsel dönüşümde başarılı olmak için gerekli formülü verdi.

Mehmet ÇETİNKAYA (Bursa İnternet Gazetesi – BİG) Bursa’da belediyelerin kentse dönüşümle ilgili yanlış uygulamalar yaptığını dile getiren Millet İttifakı’nın Bursa Büyükşehir Belediye başkan adayı Mustafa Bozbey, “ Yurtdışında da kentsel dönüşümü inceledik. Çöküntü bölgeleri olarak adlandırdığımız dönüşüm alanlarının bütününü ana yolları, tali yollarını planlayarak bölüm bölüm imara açıp dönüşüm yapmak gerekiyor” dedi.
BELEDİYELER TAŞIN ALTINA ELİNİ KOYMALI
Kentsel dönüşüm anlamında başta Bursa Büyükşehir olmak üzere belediyelerin taşın altına eline koymaları gerektiğini dile getiren Bozbey, “ Büyükşehir gerekirse başlangıcını kendisi yapacak. Sonrasında ise müteahhitler devreye girecek. Rezerv alanları oluşturacak. Sonra da insanlar bu alanları değerlendirecek. Boşalan yerlere yine devam edecek” diye konuştu. ÜÇLÜ SAC AYAĞI OLUŞTURULMALI
Dönüşümün üçlü sac ayağından oluştuğunu aktaran Mustafa Bozbey, “Öncelikle kamu kazanacak. Ardından mal sahibi sonra da müteahhit kazanacak. Bu üçlü sac ayağını oturtmadığınız ve eşit paylaşımı sağlamadığınız sürece kentsel dönüşümün şehre hiçbir faydası olmaz. Kentsel dönüşümde bütüncül plan, parçacı uygulama yapılırsa başarılı olabiliriz” açıklamasında bulundu.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica