Bilim-Teknoloji

Nato dan Atatürk’e yapılan terbiyesizliğin benzerini MEB yaptı

Nato dan Atatürk’e yapılan terbiyesizliğinin benzerini MEB yaptı Atatürksüz Öğretmenler Günü spotunda yeni skandal. Yarkadaş, “MEB, Atatürk’e yer vermediği kamu spotunu, onay aldırtmadan yayınlatmış.” dedi. Nato dan Atatürk’e yapılan terbiyesizliğinin benzerini MEB yaptı detaylar haberimizde…

Nato dan Atatürk’e yapılan terbiyesizliğinin benzerini MEB yaptı

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, “MEB, Atatürk’e karşı faaliyetlerini hukukun arkasından dolanarak sürdürüyor” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın 24 Kasım Öğretmenler Günü için hazırlattığı kamu spotu üzerinden başlayan tartışmada yeni perde…

Yeni skandal

MEB’in Başöğretmen Atatürk’e bir saniye bile yer vermediği kamu spotundaki skandalı ortaya çıkaran ve TBMM’ye taşıyan CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, yeni bir bilgiyi daha paylaştı.

Yarkadaş, “MEB, Başöğretmen Atatürk’ü yok saydığı kamu spotunu, yasaları ayaklar altına alarak yayınlattı. Kamu spotunu, gerekli olan RTÜK onayı alınmadan yayına sokturdular” dedi.

Tv’leri uyardı

MEB’in bu tavrını yargıya taşıyacaklarını belirten Yarkadaş, spotu onay belgesi olmadan yayınlayan TV yöneticilerini de uyardı. Yarkadaş, “Meslektaşlarımız Atatürk’ü yok sayan bu anlayışa taviz vermesinler” çağrısında bulundu.

Klipte MEB Müsteşarı Yusuf Tekin’in rol almasını da eleştiren Yarkadaş, “Saray avanesi oyuncu olarak yer almış. Atatürk’ü yok sayan müsteşar kendisine de küçük bir rol vermiş… Bu işlere çok meraklıysa MEB’i bıraksın. Zaten yönetemiyorlar en azından öğrenciler rahat bir nefes alır” dedi.

“Aceleniz ne?”

CHP’li Yarkadaş, MEB’in Atatürkçülüğe karşı sistematik bir saldırı içinde olduğunu da dile getirdi. CHP’li vekil, “Atatürkçülüğü yok edebilmek tek gündemleri… Çok acelelerinin olduğu da belli… Bakın, Atatürksüz klibi yayınlatmak İçin RTÜK onayını bile beklemiyorlar. Sahi; nedir bu acele, nedir bu telaş?” sorusunu yöneltti.

MEB’in Atatürk’ü müfredattan çıkarmalarına rağmen, MEB bürokratlarının kinlerinin dinmediğini belirten Yarkadaş, “Orada belli ki; dükalıklarını ilan etmişler. Halbuki AKP son bir aydır Atatürkçülük oynuyor. Bunu bile umursamıyorlar” dedi.

MEB’in Atatürk ve cumhuriyet karşıtı faaliyetlerini mercek altına aldıklarını belirten Yarkadaş, RTÜK’ün onaysız kamu spotunun yayınlanması karşısında nasıl bir yol izlediklerini takip ettiklerini de dile getirdi.

Beyaz tv’ye 100 bin TL ceza

Yarkadaş açıklamasında, “BEYAZ TV’de Boşnaklara yönelik densizlik sonrası RTÜK’e yaptığımız başvuru sonuçlandı. RTÜK Beyaz TV’ye beş yayın durdurma ve 100 bin TL para cezası verdi” ifadesini kullandı.

CHP Milletvekilleri Barış Yarkadaş, Mahmut Tanal ve Fatma Kaplan Hürriyet, Rasim Ozan Kütahyalı’nın sözlerini RTÜK’e taşımıştı. Cumhuriyet

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica