Genel

NATO Türkiye desteğini açıkladı

NATO Türkiye desteğini açıkladı NATO’nun Suriye topraklarından doğan füze tehditleri de dahil olmak üzere Türkiye’nin güvenliğini desteklediği belirtildi. NATO’dan Türkiye açıklaması: Destekliyoruz… NATO Türkiye desteğini açıkladı detaylar haberimizin içinde yer almaktadır…

NATO Türkiye desteğini açıkladı

Sputnik’e konuşan bir NATO yetkilisi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın NATO’ya yönelik eleştirilerini değerlendirdi.

“Türkiye’nin hava savunma sistemini Suriye tarafından gelen füze tehditlerine karşı güçlendiriyoruz”

İttifak yetkilisi, “NATO, Türkiye’nin güvenliğini destekliyor. Örneğin; Türkiye’nin hava savunma sistemini Suriye tarafından gelen füze tehditlerine karşı güçlendiriyoruz” dedi.

“Ankara, Zeytin Dalı Harekatı hakkında NATO’yu bilgilendirdi ve bunun devam etmesini bekliyoruz”

Yetkiliye göre Suriye’deki durum, tüm NATO ülkeleri için büyük bir endişe kaynağı durumunda. NATO üyesi Türkiye’nin bu durumun normalleştirilmesinde ön safta bulunduğunu söyleyen yetkili, “Ankara, Zeytin Dalı Harekatı hakkında NATO’yu bilgilendirdi ve bunun devam etmesini bekliyoruz. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Erdoğan da dahil Türk liderliğiyle düzenli olarak görüşüyor” ifadelerini kullandı.

“NATO’nun Suriye’de olması konusunda bir çağrı yapılmadı”

Öte yandan NATO’nun Suriye’de varlık göstermediğini ve bu yönde bir çağrı yapılmadığını kaydeden yetkili, ancak İttifak’ın keşif uçuşlarıyla ve Irak ordusunu hazırlayarak uluslararası koalisyonu IŞİD’e karşı desteklediğini savundu.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica