Siyaset

Nazlıgül: “Kocaelispor üzerinden prim yapmayın”

Demokrat Parti Kocaeli İl Başkanı Mustafa Nazlıgül, belediyelerin ve siyasilerin Kocaelispor’u kullanmalarını eleştirdi

Nazlıgül: “Kocaelispor üzerinden prim yapmayın”Nazlıgül; “Kocaeli siyasetinin, özellikle belediyelerin son dönemde Kocaelispor’a verdiği maddi ve manevi destek herkes tarafından görülmekte ve takdir edilmekte” dedi. detaylar haberimizde…

Nazlıgül: “Kocaelispor üzerinden prim yapmayın”

Demokrat Parti Kocaeli İl Başkanı Mustafa Nazlıgül, belediyelerin ve siyasilerin Kocaelispor’u kullanmalarını eleştirdi

Nazlıgül eleştirisinde şunlara yer verdi: “Tüm dünyayı etkisi altına alan bu virüs illeti yüzünden tamamlanamayan sezonda Kocaelispor terinin son damlasına kadar hak ettiği şampiyonluğunu ilan etti. Futbolcular, teknik kadro ve yönetim başta olmak üzere emeği geçen herkesi canı gönülden tebrik ederim. Bu şampiyonluğun tüm kentte coşku ile kutlandığına inanıyorum. İnşallah bundan böyle Kocaelispor’un başarılarını daha çok konuşuruz.

Kocaeli siyasetinin, özellikle belediyelerin son dönemde Kocaelispor’a verdiği maddi ve manevi destek herkes tarafından görülmekte ve takdir edilmekte. Kocaelispor’un bu yılki başarısında özellikle Büyükşehir’in emeği büyük. Belediye ve yan kuruluşların belli bir geliri Kocaelispor’a aktarılıyor. Bu durumdan Kocaeli halkı da pek şikayetçi değildi. Ta ki Kocaeli Sporu Sevenler Derneği kurulana kadar!..

“Orhan Görsen’e teşekkürler”

Biliyorum böyle bir günde böyle bir açıklama yapmak ters tepebilir. Tüm kent Kocaelispor’un şampiyonluğunu kutlarken bu tarz bir yazı tepki alabilir. Sanıyorum ki hiçbir siyasi parti de bu yüzden bir açıklama yapmadı.
Kocaelispor’u bulunduğu noktadan çıkarmak, Birlikspor faciası ile takımın buralara kadar düşmesinde emeği olan siyasetçilere düşerdi ve siyasetçiler; daha doğrusu belediyeler bu görevi yerine getirdi. Yeri gelmişken o dönem Kocaelispor’u yaşatmakta emeği geçen Orhan Görsen ve payı olan herkese tekrar teşekkür etmek gerekir.

Konumuza geri dönecek olursak; kurulan bu Kocaeli Sporu Sevenler Derneği beni ve özellikle İzmit esnafını tedirgin etmektedir. Öncelikle Tahir başkanın Kocaelispor’a maddi destek sağlamak için böyle bir davranışta bulunduğu aşikar. Ayrıca yaptığım araştırma sonucu edindiğim izlenim; dernek yönetiminde bulunanlar da gayet saygın ve güven veren isimlerden oluşuyor.

“Ensar Vakfı, Deniz Feneri…”

Her şeyden önce dernek ve vakıflardan insanlar son derece soğudu. Geçmişteki ve hala günümüzdeki örnekler bunun sebebi. Ensar Vakfı, Deniz Feneri vesaire vesaire. Belediyelerin kurdukları yan kuruluş ve dernekler teftişi son derece zor olan kuruluşlardır. Bu yüzden başlarında bugün güvenilir insanlar olabilir fakat belediyelerde; siyasi partilerde olduğu gibi yöneticiler gelip geçicidir ancak kurumlar kalıcıdır. Yarınlara sorunlu bir belediye güdümlü dernek bırakmak ne kadar doğrudur? Hele ki derneklerin bir işletmeyi yönetmesi, paralı işlere girmesi ne kadar doğrudur?

Ayrıca yine aldığım duyumlara göre bu dernek sadece bu otopark işletmeleri ile kalmayacak, yarınlarda belediyenin farklı alanlardaki işletmelerine de talip olacaklar, cafe, restoran gibi. İşte burada yapılan uygulamanın ne kadar yanlış olduğu ortaya çıkacaktır.

“Çarşı içi trafiği epey artacak”

Öncelikli olarak Perşembe Pazarı alanı, İzmit esnafı ve İzmit çarşı içinde işi olan veya alışveriş maksadı ile İzmit merkeze giden vatandaşlarımızın ücretsiz olarak kullandıkları bir alandı. Burayı kullanmaktaki amaç hem ekonomi yapmak hem de çarşının yoğun trafiğini çekmemekti. Bu alanın cazibesi ücretli olduktan sonra kalmayacaktır. Nasıl olsa çarşı içindeki ücretli otoparkı kullanırım düşüncesi ile araçları ile gidecekler merkeze. Tabi ki zaten yoğun olan çarşı içi trafiği, epey bir miktar daha artacak, Perşembe Pazarı alanının şu anki kullanımı yarıya düşecektir. İllaki Kocaelispor için otoparklardan para aktarılacaksa çarşı içindeki parkomatlardan aktarılan pay artırılsın.

Küçük esnafın zorlukla ayakta durduğu bir dönemde İzmit esnafının sürekli kepenk indirdiği bir dönemde, çarşı içindeki ücretsiz otoparkların sayısının artması gerektiği bir dönemde bana kalırsa son derece yanlış bir uygulama olmuştur. Hele ki bir dernek eli ile yapılması. Her iki belediyenin de açıklamalarında İzmit çarşı içinin bir cazibe merkezi alanı haline getirileceği söyleniyor. Peki nasıl cazibe merkezi haline gelecek İzmit esnafı?

“İşte belediyecilik anlayışında son nokta”

Vatandaşın AVM’leri tercih etmesinin en büyük sebebi değil mi otoparkın AVM içinde olması ve ücretsiz olması? peki İzmit nasıl cazibe merkezi olacak? Fethiye ve İstiklal caddesine dikeceğiniz birkaç direkle mi veya ışıklı panolarlamı? Lafa geldiği zaman herkes esnafın yanında ama iş icraata geldiği zaman şehrin göbeğinde AVM’lere peşi sıra ruhsatlar, mantar gibi her köşe başına açılan ulusal markalara çok rahat verilen ruhsatlar. İşte belediyecilik anlayışında son nokta bu.

Kocaeli Sporu Sevenler Derneği’nin farklı alanlarda da iş yapacağı, ihale alacağı ileri sürülüyor. Oh ne kadar güzel; sen hükümet olarak TÜPRAŞ, PETKİM, TELEKOM gibi dev kitleri özelleştir ondan sonra gel belediyelerde otopark işlet, köfteci dükkanı işlet. KİT’lerden kurtulacağım derken her tarafı bit’lerle doldur. Belediyelerin küçük esnafa destek olması gerekir, esnafın kazanamadığı üç kuruşa göz dikmemeli belediye.

“Kocaelispor’u siyasi popülizme alet etmemek gerekir”

Tabi ki mevzu bahis Kocaelispor olunca belediyeler daha dokunulmaz oluyorlar. Bir Kocaelisporlu olarak gerçekten tebrik ederim. Hem Büyükşehir Belediyesi’ni hem de İzmit Belediyesini verdikleri desteklerden ötürü. Fakat kaş yapayım derken göz çıkartmamak gerekir, dengeleri iyi korumak gerekir. Bir de Kocaelispor’u siyasi popülizme alet etmemek gerekir.

Peki bu kadar anlatıyorsun da Kocaelispor ne olacak o zaman diyebilir herkes. Kocaelispor, kişilerin tavırları ile kaderini çizmemeli, gelen bir belediye başkanı sporu sevmiyor; haydi kümeye, bir sonraki belediye başkanı sporu çok seviyor; haydi üst lige bu böyle olmamalı. Siyasetin tam göbeğine çekilen Kocaelispor, kendi kaderini çizebilecek duruma gelmeli.

“Fabrikalar Kocaelispor’a neden sırt çeviriyorlar?”

Dünyanın hiçbir yerinde bir başka örneği yoktur Kocaelispor’un durumunun. Kentin dört bir yanı dünya pazarının lider sanayi kuruluşları ile dolu olmasına rağmen bir sponsor bulunamaması çok enteresan. İtalya liginde, Fransa liginde, İspanya liginde birçok takıma sponsor olan bu fabrikalar, Kocaelispor’a gelince neden sırt çeviriyorlar?
Bazı kent takımlarının mevcut vekilleri vergi borçlarını sildirirken Kocaeli vekilleri o dönem siesta yapıyordu. Kocaelispor’un kendine ait idman yapacak tesisi yokken, Körfez Burunga’yı kullanırken takımın kendi ayakları üzerinde durmasını sağlayacak ciddi tesisleşme ve kalıcı gelir getirecek projeler için uzun dönem kalıcı sanayi kuruluşlarından ciddi sponsorlara ihtiyacı var. Herkes şapkasını önüne koyup düşünsün.”

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica