Bilim-Teknoloji

Neslihan Öğretmene Eğitim İş desteği

Neslihan öğretmene Eğitim İş desteği

Eğitim İş Kocaeli 1 No.lu Şubesi, Yeniyalı Fahri Korutürk İlkokulu’nda sözlü tacize uğrayan Neslihan öğretmeni yalnız bırakmadı – akarhaber

Eğitim İş, okulun önünde yaptığı açıklamada öğretmenler ve öğrenciler için güvenli eğitim alanları talep etti. Açıklamaya öğrenci velileri de destek verdi. Şube Başkanı Sabri Mutlu’nun yaptığı açıklama şöyle:

“CUMHURİYET DÜŞMANI”

“Daha önce defalarca gördüğümüz öğretmene şiddet olaylarının bir yenisi daha Körfez Yeniyalı İlkokulu’nda gerçekleşmiştir. Görevi başında bir öğretmenimiz okulu basan bir veli tarafından saldırı girişiminde bulunulmuş ve küfredilmiş, hakarete maruz kalmış sözlü saldırı sonrasında tehdit edilmiştir. Bu üzücü olay maalesef ki ilk değildir. Aynı veli tarafından ilçemiz Atatürk Ortaokulu öğretmenlerine yönelik olarak da mesnetsiz iftiralarla CIMER şikayeti oluşturulmuş, her iki okuldaki öğretmenlerimizin tamamının kişilik haklarına saldırıda bulunulmuştur. Bu hadsiz veli, sadece eğitim çalışanlarının değil, bu ülkenin geleceği olan çocuklarımızın, çağdaş ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti devletinin ve bu devletin temel ilkesi olan Laiklik ilkesinin de düşmanıdır.

“İKİNCİ KUBİLAY VAKASI”

Din ile ilgisi olmayan, emperyalizmin işbirlikçisi karanlık yapıların son günlerde basından takip ettiğimiz çocuk istismarcılarından rahatsızlık duymayan bu zihniyet, öğretmenlerimizin Devlet Memurları Kıyafet Yönetmeliği’ne aykırı olmayan kıyafetinden rahatsızlık duyması manidardır. Hesaplaşma öğretmenimiz ile değil Çağdaş, Demokratik, Laik Türkiye Cumhuriyeti Devleti iledir. Bu hafta yaşanan olay da ikinci Kubilay vakasından başka bir şey değildir. Bizler, bu ülkenin geleceğini yetiştiren öğretmenler olarak hiç bir gerici saldırıdan korkmadık, korkmayacağız. Karanlık odakların kurmaya çalıştığı bu tuzağa düşmeyeceğiz. Çocuklarımızı bilimsel yöntemlerle daha aydın, daha bilinçli, daha çağdaş, daha demokratik, daha laik yetiştirmeye devam edeceğiz.

“MEB GÖREVİNİ YAPMALI”

Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da okullarımızda eğitim çalışanlarına uygulanan şiddete seyirci kalmayacağız. Okullarımıza yeterli kaynak ayırmayarak eğitimimizi her yönden zaafa uğratan Milli Eğitim Bakanlığı’nı görevini yapmaya davet etmeye devam edeceğiz. CİMER ve MEBİM hatları mesnetsiz şikâyet ve iftira alanı olmaktan kurtarılmalıdır. Bu platformların dedikodu platformu olarak kullanılmasının engellenmesi, eğitim çalışanlarının itibarsızlaştırma aracı olmasının önüne geçilmesi gerekmektedir. Zaman zaman bakanlık yetkililerince de öğretmenleri değersizleştiren ve hedef gösteren nitelikteki açıklamaları sonucunda bu tür şiddet olayları yaşanmaktadır.

“YARINLARA BÖYLE YÜRÜYEMEYİZ”

Biz Eğitim emekçileri olarak okullarımızın, hem öğrencilerimiz hem de eğitim çalışanlarımız için güvenli alanlar olmasını istiyoruz. Öğretmene şiddet eyleminin karşısında duracağımızı ve tepkimizi tüm demokratik yollarla ortaya koyacağımızı bir kez daha ilan ediyoruz! Unutulmamalıdır ki öğretmenlerimiz itibarsızlaştırıldıkça ve şiddete maruz kaldıkça bu ülkenin yarınlara yürümesi mümkün olmayacaktır. Yaşanan saldırı olayında idari ve hukuki sürecinde takipçisi olacağımızı ilan ediyoruz.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica