Genel

Nezaketsizliğin böylesinin hiç bir protokolde yeri yok

Nezaketsizliğin böylesinin hiç bir protokolde yeri yok Sabah gazetesi yazarı Hıncal Uluç, bugünkü “Bahçeli protokolü!” başlıklı yazısında cenazedeki o fotoğraf karesine ilişkin farklı bir noktayı gündeme taşıdı. Devlet Bahçeli’nin ayıbını Sabah yazarı gördü. Nezaketsizliğin böylesinin hiç bir protokolde yeri yok detaylar haberimizin içinde yer almaktadır…

Nezaketsizliğin böylesinin hiç bir protokolde yeri yok

Eski Başbakan Mesut Yılmaz’ın oğlu Yavuz Yılmaz’ın cenazesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun fotoğrafı konuşuldu. Ayrıca liderlerin yan yana gelmesi de tartışılan konular arasındaydı.

“Bahçeli protokolü!”

Sabah gazetesi yazarı Hıncal Uluç, bugünkü “Bahçeli protokolü!” başlıklı yazısında cenazedeki o fotoğraf karesine ilişkin farklı bir noktayı gündeme taşıdı.

“Yavuz Donat ‘bir fotoğraf’ diye yazmıştı dün”

Hıncal Uluç, “Yavuz Donat ‘Bir fotoğraf’ diye yazmıştı dün, Yavuz Yılmaz’ın cenaze töreninde, fikir, parti farkı ayırmadan saf tutmuş devlet ve politika liderlerinin görüntüsünü… ‘İşte milletin özlediği fotoğraf’ demişti. Ben başka şey gördüm o fotoğrafta ve o fotoğrafın çekildiği canlı yayını da izledim, üstelik” ifadelerini kullandı.

“Cenazede iki protokol vardır”

“Cenazede iki protokol vardır. Bir, devlet protokolü… Ki bir numarası Devlet Başkanıdır. İki, cenaze protokolü. Orda bir numara cenazenin sahibidir. Ailenin en büyüğü” diyen Hıncal Uluç şöyle devam etti:

“Bahçeli, Mesut Yılmaz’ın geldiğini gördüğü halde…”

“Devlet Başkanı Recep Tayyip Erdoğan… Cenaze sahibi Mesut Yılmaz… İkisi yan yana, ortada olmalı değil mi?. Ama bu iki protokolde de yeri olmayan bir parti lideri Devlet Bahçeli, Mesut Yılmaz’ı kenara itmiş, Cumhurbaşkanı’nın yanına yapışmış. Öbür yanında da Berat Albayrak vardı, Erdoğan’ın. Ama Enerji Bakanı, Kardeş ve oğul Yılmazlar’ın geldiğini görünce yana çekildi ve yerini aileye bıraktı, saygıyla. Başka bakanlar ve protokol sıraları Bahçeli’den çok önde olan, başkaları da aileye saygı gösterdiler.. Mesela Ana Muhalefet lideri. Mesela başka bakanlar..

Tüm Protokolleri ihlal etti

Ama Devlet Bahçeli, Mesut Yılmaz’ın geldiğini gördüğü halde, Cumhurbaşkanı’nın yanından ayrılmamakta, hem devlet, hem cenaze protokolünü ihlal etmekte direndi. Yılmaz’ı kenara itti. Oğlunun tabutunun başında değil, dışında durdu, Mesut Yılmaz bu yüzden, namazda..

Fotoğrafta asıl o vardı, Yavuz!.”

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica