Ekonomi

Niğde’de besiciler CHP’li Vekil Gürer’e dert yandı

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, artan girdi maliyetlerinin hem besicileri hem de süt inekçiliği yapanları mağdur ettiğini belirterek, “Girdi maliyetleri düşmezse, ülkemizde hayvancılık ciddi sorun yaşar” dedi.

NİĞDE (İGFA) – CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, hayvancılık yapan yetiştiricilerle köylere giderek görüştü.

Gürer’e dert yanan besiciler ve süt inekçiliği yapanlar, yem fiyatlarındaki  ve ahır gider artışlarının ciddi mağduriyet oluşturduğunu belirttiler.

Hayvancılık yapan  Kenan Yılmaz Akpınar, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’e, geçen yılki yem fiyatlarıyla bu yılki yem fiyatları arasındaki fahiş artışı rakamsal verilerle anlattı.
Geçen yıl tonu 1000 lira olan yonca samanının bu yıl 2 bin 500 liraya, 1500-2000 lira arasındaki mısırın bu yıl 5 bin liraya, 250 lira olan toklu yeminin 600 liraya, 80 lira olan süt yeminin ise 260 liraya çıktığını belirten Kenan Yılmaz Akpınar, fabrikalar özelleştirilmeden ücretsiz verilen pancar küspesinin ise özel şeker fabrikaları tarafından çiftçiye 500 liradan satıldığını anlattı.
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ise yaptığı açıklamada, hayvancılığın zorluğuna işaret etti.

Hayvancılığın günün 24 saati ilgi gerektirdiğini ifade eden Milletvekili Gürer, “Tatili yok. Bayramı yok. Hayvancı gününü yarısı ahırda geçer. Hayvancılıkta yem giderleri toplam giderin yüzde 70’ini oluşturuyor. Yem maliyetinin mutlaka düşürülmesi gerekiyor. Raftaki süt ve et ile mamul ürün fiyatlar artıyor. Bu artışın hayvancılık yapanın geliri artmasını sağlamıyor. Besici ve süt inekçiliği yapan yaptığı masrafı çıkaramıyor. Besici  hayvanını kesime verdiği fiyatın nerede ise iki katına tüketiciye ulaşmasında “biz emek veriyoruz aracı kazanıyor” diye yorumluyorlar. Büyükbaşta küçükbaşta bakıp beslediği hayvana verdiği yemin parasını üretici kazanamıyor” diye konuştu.

CHP’li Vekil Ömer Fethi Gürer Niğde  farklı köylerde de hayvancılıkla ilgili sorunlar artığını kaydetti.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica