İGF

Niğde’de engelli bireylerin gösterileri büyük beğeni topladı

Kültür Merkezinde düzenlenen etkinlikler kapsamında özel rehabilitasyon merkezleri öğrencileri tarafından şarkılar söylendi, şiirler okundu, sema ve halk oyunları gösterileri yapıldı.

Murat Karakaya (NİĞDE İGFA)– Niğde Merkez Kültür Merkezinde düzenlenen programa Niğde Valisi Dr. Yılmaz Şimşek, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, Niğde Cumhuriyet Başsavcısı Harun Karahan, İl Emniyet Müdürü Adnan Özdemir, İl Jandarma Komutanı Albay Nihat Özkök ile engelli bireyler ve aileleri katıldı. Programda konuşma yapan Niğde Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ramazan Baykara, dünya nüfusunun yaklaşık yüzde 11’inin engelli durumunda olduğunu belirtti.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında düzenlenen etkinlikte konuşan Baykara şunları söyledi: “Bu tür gün ve haftalarda amaç, engelli kardeşlerimizin hayatlarını kolaylaştırmak, onların yaşadıklarını bir nebze olsun hissetmek ve onlara göre yaşam ortamını şekillendirmektir. Ülkemizde son 25 yıldır, engellilik alanında çok güzel atılımlar ve çalışmalar mevcut. Biz bunları dönüşüm ve devrim niteliğinde çalışmalar olarak ifade ediyoruz” diye konuştu.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica