Genel

Niğde’ye 40 milyon dolarlık tesis

Niğde Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre; 3 farklı firma toplamda 40 milyon dolarlık tesis açıyor. 550 vatandaş yeni işletmeler ile birlikte istihdam edilecek.

Murat Karakaya (NİĞDE İGFA)- Mevcut çalışan firmaların yanında yeni sanayi parseli tahsisi yapılan firmalar ile birlikte Niğde OSB tekstil alanında büyümeye devam ediyor.

Niğde Organize Sanayi Bölgesi'nde Estex Tekstil 300 kişinin çalışacağı 15 milyon dolar yatırım, Yelkovan Tekstil 200 kişinin çalışacağı 15 milyon dolar yatırım ve Üstün Tekstil 50 kişinin çalışacağı 10 milyon dolarlık yatırım  gerçekleştiriyor.

Niğde OSB Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, ““26 Kasım2021 tarihiyle Niğde OSB’de kiracı olarak faaliyet gösteren ESTEX İPLİK KUMAŞ SAN. VE TİC. AŞ.’ne toplamda 300 kişinin çalışacağı 15 Milyon USD toplam yatırım bedelli, PAMUK ELYAFI – İPLİK ve ÖRGÜ VE TIĞ İŞİ KUMAŞLARIN İMALATI TESİSİ kurmak üzere 62.244,05 m² yüzölçümlü yeni arsa tahsisi yapıldı.
Daha önce arsa tahsis edilen fakat yapmayı planladığı tesisin daha büyüğünü yapmak üzere YELKOVAN TEKSTİL SANAYİ VE DIŞ TİCARET LTD. Şirketine toplamda 200 kişinin çalışacağı 15
Milyon USD toplam yatırım bedelli, İPLİK-DOKUMA ÜRETİMİ TESİSİ TESİSİ kurmak üzere 71.507,25 m² yüzölçümlü yeni arsa tahsisi yapıldı.

İstanbul’da faaliyet gösteren ÜSTÜN TEKSTİL-AYHAN ÜSTÜN’e toplamda 50 kişinin çalışacağı 10 Milyon USD toplam yatırım bedelli, TEKSTİL ATIKLARINDAN ELYAF İMALATI VE REJENERE İPLİK ÜRETİMİ TESİSİ kurmak üzere 46.046,83 m² yüzölçümlü yeni arsa tahsisi yapıldı. İlimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyoruz” ifadeleri kullanıldı. 

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica