Kültür-Sanat-Tarih-Turizm

Nikomedia Kazıları İzmit Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı Çukurbağ’da Toplandı

Nikomedia Kazıları İzmit Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı Toplantısı

Vakıf kurucusu ve yönetim kurulu üyesi Çukurbağ Arkeolojik Kazıları Danışmanı Prof. Tuna Şare Ağtürk başkanlığında 17 Haziran 2022 Cuma günü mahalle muhtarlığında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi

Çukurbağ mahallesi sakinlerinin isteği üzerine yapılan toplantıya; Nikomedia Kazıları İzmit Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı (İZKSV) ikinci başkanı F. Yavuz Ulugün, Kocaeli Arkeoloji Müzesi ve İzmit Belediyesi temsilcileri katılarak, kazının hangi aşamalardan geçerek gerçekleştirileceği hakkında bilgi verildi. Bu arada Çukurbağ mahallesi sakinleri toplantıda ‘’bu alan artık çocuklarımızın, gerekiyorsa bizlere başka konutlar versinler ve biz de sahayı boşaltalım‘’ diyerek; kazı alanı dışındaki diğer kalıntılardan bahisle onların da kazıya dahil edilmesi konusunda temennide bulundular.

Toplantı sonunda Çukurbağ sakinlerince bahsedilen yeni kazı alanları için Kocaeli Arkeoloji Müzesine dilekçe verilmesi konusunda mutabık kalındı. Mahallelerinde ilk kez sistematik bilimsel bir kazı düzenlenmesinden mutluluk duyduklarını ve Projeye destek için dernek de kurmayı düşünen Çukurbağ mahalle sakinleri ile irtibatta kalınarak düzenli ve daha geniş katılımlı toplantılar düzenlemek için karar alınarak toplantıya son verildi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica