Genel

Nota verecek kadar önemli olan Zarrab için kahırlı sözler

Nota verecek kadar önemli olan Zarrab için kahırlı sözler AKP İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner, ABD’nin İran’a yönelik yaptırımlarını deldiği iddiasıyla Mart 2016’dan bu yana tutuklu bulunan Türkiye ve İran vatandaşı Reza Zarrab’ın durumuna ilişkin yaptığı açıklamada, “Zarrab’ın canı cehenneme. Zarrab bizim için önem arz eden birisi değildir” dedi. Nota verecek kadar önemli olan Zarrab için kahırlı sözler detaylar haberimizde…

Nota verecek kadar önemli olan Zarrab için kahırlı sözler

Bir özel televizyon kanalının canlı yayınına telefonla bağlanarak Reza Zarrab’ın durumuna ilişkin açıklamalara yapan AKP’li vekil Metiner, konuyla ilgili şöyle devam etti:

“Birileri bizim Reza Zarrab’ı savunduğumuzu iddia ediyor. Bu ne büyük bir ahlaksızlıktır ya. Zarrab’ın canı cehenneme. Zarrab bizim için önem arz eden birisi değildir. Elbette ki Türk vatandaşı olması hasebiyle onu korumak kollamak bu ülkeye düşer, bize düşer. Ama bu şekilde Türkiye’ye düşmanlık yapan Amerika’nın da siyasi çevrelerin derin devletinin, gizli NATO’nun da canı cehenneme”

“Bu Zarrab’ın kişisel suçudur”

Türk Dışişleri’nin ABD’ye iki kez nota vermesine neden olan Zarrab için Metiner, “Tut ki Amerikan ambargosu delinmiş olsun. Bu Zarrab’ın kişisel suçudur” dedi.

ABD basınında Zarrab İtirafçı oldu iddiası

ABD’nin önde gelen yayın kuruluşlarından NBC, bu iddiayı soruşturma konusunda “bilgi sahibi olan iki kaynağa” dayandırdı. “Savcılık, Zarrab’dan Türkiye hükümeti ile görevden alınan Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn arasındaki bağlara ilişkin bilgi talep edebilir” denilen haberde, Zarrab’ın hapisten çıkarıldığını, ancak halen federal tutuklu olarak gözetim altında, savcılık makamı ile görüşmeye başladığı ileri sürüldü.

Doğan Haber Ajansı’nın abonelerine servis ettiği habere göre; Zarrab ile aynı davada, aynı suçlamalarla yargılanan eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla, dün New York’ta yeniden yargıç karşısına çıkarken, Reza Zarrab ve avukatları duruşmaya katılmadı. Yaklaşık iki saat süren duruşmada, Yargıç Richard Berman, Atilla’nın hakkındaki davanın düşürülmesi ve kendi davasının Zarrab davasından ayrılması taleplerini reddetti.

Atilla, duruşma arasında DHA’nın, “Zarrab itirafçı mı oluyor, biliyor musunuz?” sorusunu, “Ben öyle bilmiyorum, hiçbir fikrim yok. Hakkımda anlatılanlar doğru değil” diye yanıtladı. Sözcü

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica