Genel

Nuriye-Semih pankartı açan 10 taraftar tutuklandı

Nuriye-Semih pankartı açan 10 taraftar tutuklandı Beşiktaş-Konyaspor maçında “Nuriye Semih Yaşasın” pankartı açan ve haklarında yakalama kararı çıkarılan 10 kişi ifade vermeye gittikleri Ankara Adliyesi’nde tutuklandı. Nuriye-Semih pankartı açan 10 taraftar tutuklandı detaylar haberimizde…

Nuriye-Semih pankartı açan 10 taraftar tutuklandı

Samsun’da oynanan Beşiktaş-Konyaspor Süper kupa maçında Beleştepe taraftar grubunun açtığı; “Nuriye Semih Yaşasın” pankartı ile ilgili Samsun Başsavcılığı’nın haklarında yakalama kararı çıkardığı 17 kişiden 10’u daha tutuklandı. Ankara Adliyesi’ne ifade vermek üzere giden 10 kişinin ifadesi Samsun’daki savcı tarafından SEGBİS (Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi) aracılığıyla alındı. Savcı tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk etti, Samsun’daki Sulh Ceza Mahkemesi de “Nuriye Semih Yaşasın” pankartı açan 10 kişi hakkında; “örgüt propogandası yaptıkları” gerekçesiyle tutuklama kararı verdi.

“O pankartın neresinde örgüt yazıyor?”

10 kişinin avukatlarından Alişan Şahin şunları söyledi: “Kendileri ifade vermeye giden ve dolayısıyla kaçma şüphesi bulunmayan insanlar bunlar. Bir hukuk devletinde, futbol maçında açılan ve ‘Nuriye Semih Yaşasın’ temennisini dile getiren bir pankarttan dolayı kimse tutuklanmaz. Nuriye ve Semih’in ölmesini değil yaşamasını dileyenler tutuklanırken bu iki insan hakkında hakaret, tehdit, halkı kin ve düşmanlığa sevk edecek paylaşımlar yapanlarla ilgili soruşturma bile başlatılmıyor. Bu 10 kişi terör örgütü propogandası yapmakla suçlanıyor. Anlamadığımız ‘Nuriye Semih Yaşasın’ pankartının neresinde bir örgüt yazıyor?

“…herhangi bir terör örgütüyle ilişkili…”

Hukuksuz bir KHK ile işlerinden edilen ve hukuk çerçevesinde bir eylem gerçekleştiren Nuriye Gülmen ile Semih Özakça hakkında; herhangi bir terör örgütüyle ilişkili olduklarına dair bir mahkeme kararı yokken onlar yaşasın diyenler hangi örgütün propogandasını yapmakla suçlanıyorlar? Herhalde Yüksel Caddesinde Nuriye ile Semih’e selam veren herkesi tutuklayacaklar!”

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica