Genel

Odabaş: ’13 Mayıs 2020 Çarşamba akşamına kadar çözüm bekliyorum’

Odabaş: ’13 Mayıs 2020 Çarşamba akşamına kadar çözüm bekliyorum’Odabaş; “Bizim kiraya verdiğimiz depoyu vakıf banka kiraya vererek yıllarca kirasını kendisi aldı. Aylık bin TL den hesap edersek, yaklaşık kırk bin lira civarında binaya borçlu durumdadır” dedi. detaylar haberimizde…

Odabaş: ’13 Mayıs 2020 Çarşamba akşamına kadar çözüm bekliyorum’

Ak Parti il ve ilçe binasının bulunduğu ve işadamı Macit Haldız’a ait Ak İş Merkezi yöneticisi Bahri Odabaş, Macit Haldız dan alacaklarını tahsil edemeyince asıl muhatapları olan kat maliklerini bilgilendirdi.

Odabaş, kat maliklerine süre vererek yapmış olduğu bilgilendirme ve çözüm beklediği açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Sayın Kat Malikleri, yaklaşık 16 yıldan beri tüm talep ve bilgilendirmelerimi yazılı ve belgeli yaptım.

Son duyurumdan sonra Kat Maliklerinden Zeki Çakıroğlu ve Basri Akyıldız görüşmek istedi, ofisime geldiler görüştük. Alacağımla ilgili, 15 bin TL ödeyerek problemin çözümünü talep ettiler. Kendilerine yönetimin, 16 yıllık, Resmi Gelir Gider Defterini çıkararak gösterdim. Burada her şeyin tüm belgeleri ile beraber yazılı olan miktardan ne bir kuruş fazla ve ne de bir kuruş eksik bir uygulama yapmamın talep edilmesinin benim için bir hakaret olduğunu bildirdim. Haldız’a iletip sonucunu bildireceklerini söylediler… bir kaç gün sonra Zeki Çakıroğlu telefondan arayarak, Haldız’ın 15 bin TL nin üzerinde bir ödeme yapmayacağını bildirdi.

Benim muhatabım Kat Malikleri ve Yeni Yönetim planına göre Tüm Kiracılardır…

Haldız’ın, Asansör sorumluluğunu yerine getirmediği için binadan ismini indirmemle başlayan problemlere kadar 15 yıl boyunca, hiçbir kat malikini icraya vermedim. Aidatlar zamanında ödenmediği için faturaları cebimden ödeyerek bir gün bile binayı ve Asansörü Elektriksiz bırakmadım.

Şu an itibarı ile 21 bin küsur lira olan alacağımın büyük bölümü, cebimden ödediğim paralardan, bir bölümü her ay ödenmesi gereken yasal yöneticilik ücreti olan 600 TL den ve diğer masraflardan kaynaklanıyor.

Haldız, Depodaki kiracıyı, kendine kira ödemediği için zorla çıkarmasaydı, aylık bin TL kira ödüyordu… Aidatları yasal olmayan yollardan toplamasaydı… Ben Alacaklarımı alır almaz yönetimi bırakacağımı, defalarca Macit Haldız’a ve size bildirmiştim.

Ayrıca Macit Haldız, ilk Asansörün Ruhsatını 3 yıl geç aldığı için, Binaya 13 bin TL Sedaş’a Kaçak Elektrik cezası ödettirdi…

Bizim kiraya verdiğimiz depoyu vakıf banka kiraya vererek yıllarca kirasını kendisi aldı. Aylık bin TL den hesap edersek, yaklaşık kırk bin lira civarında binaya borçlu durumdadır. Biz geç fark ettik, banka tarafından açılan kapıyı kapatarak binanın tasarrufuna soktuk, Zeki Çakıroğlu hepsine şahittir. Dolayısıyla bu borcu Macit Haldız Allah indinde ödemek zorundadır.

Yaklaşık bir yıldan beri uyarıyorum… Borcunuzu ödediğiniz andan itibaren bir kuruş yöneticilik ücreti talep etmeden derhal olağanüstü Genel kurul yaparak Yasal Yöneticilik görevimi bırakacağım.

Şimdi İcra takiplerinin yasal yolu açılır açılmaz kesinleşen Haciz işlemlerini birkaç kişi hariç hepiniz için başlatmak zorunda kalacağım.

Ayrıca, Eski Avukatın Ak Partiyi karşısına almaya çekindiği için vekalet verdiğim yeni Avukata görev vererek;

*Bir yıldan beri (Uzlaşı beklediğim için) fabrikamda beklettiğim Ak İş Merkezi Tabelasını binaya astırmak zorunda kalacağım,

*Binanın Reklam alanlarını izinsiz ve Reklam bedelini ödemediği için hem 100 bin TL lik icra takibi başlatıp, tekrar izinsiz asılan Tabela ve Posterlerin indirilmesi için bu sefer Basına da haber verip, VİNCİ, başında avukatla binaya göndermek zorunda kalacağım.

*Bunların size ilave maliyeti, 25 Bin TL civarı olacak.

Tekrar üzücü hadiseler yaşanmaması için, 13 Mayıs 2020 Çarşamba günü akşamına kadar sizden geri dönüş ve çözüm bekliyorum” dedi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica