Ekonomi

Odabaş: Cumhurbaşkanından laf değil icraat bekliyoruz

Odabaş: Cumhurbaşkanından laf değil icraat bekliyoruz … Odabaş; “Tüm çalışanlarımız için söz verilen desteklerden yaralanmak için iki ay önce müracaat etmemize rağmen, dün teslim aldığım maskenin dışında hiçbir kuruş destek gelmedi” dedi. detaylar haberimizde…

Odabaş: Cumhurbaşkanından laf değil icraat bekliyoruz

Marsiad genel başkanı Bahri Odabaş sürece ilişkin yazılı bir açıklamayla değerlendirmelerde bulundu.

Odabaş yaptığı yazılı açıklamada çok değerli bilgilere yer verdi:

“Korku imparatorluğu havasında sesini çıkaramayan esnaf ve iş adamlarımıza tercüman olmak için bu açıklamayı bir vatandaş, iş adamı ve sivil toplum görevi bildim.

Dünyayı sarsan salgın hastalık nedeni ile işini kaybedenlere verilen sözlerin gerçekliğini ortaya koymak ve Cumhurbaşkanını uyarmak istiyorum.

Yaklaşık iki ay sonra bir işletme sahibi olarak bize ve çalışanlarımıza gelen destek ekteki fotoğrafta gördüğünüz, bedeli 20 TL’yi geçmeyen küçük bir kutuda 50 adet maske!

Tüm çalışanlarımız için söz verilen desteklerden yaralanmak için iki ay önce müracaat etmemize rağmen, dün teslim aldığım maskenin dışında hiçbir kuruş destek gelmedi.

Biz, hiçbir çalışanımızı çıkarmadık, sigortalarını günü gününe ödemeye devam ediyoruz. Yarı zamanlı çalışanların maaşını ödediğimiz gibi ücretsiz izine çıkardıklarımıza da; Ramazan ikramiyesi vs. adlarla ödemeler yaparak ayakta tutmaya çalışıyoruz.

Allaha şükür bizim bankalara ve piyasaya borumuz yok, kiramız yok, doğal gıda ürettiğimiz için yarım da olsa çarkımız dönüyor. 61 yılın tecrübesi ile son iki yılda sermayemiz kadar iş yapmaya karar vermenin rahatlığını yaşıyoruz; kaç ay daha dayanabileceğimizi bilmiyoruz!

Peki bankalara ve piyasaya borcu olanlar, kirada olanlar, hiç iş yapamayanlar ne yapsın!

Buradan Sayın Cumhurbaşkanına sesleniyorum, biraz konuşmaya arar vererek, sağlık hattı gibi bir hat kurarak, esnafımızı, iş adamlarımızı ve halkımızı günün birkaç saatinde bizzat kendisi dinlesin!”

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica